Visszatér az igazi tél: mínusz 8 fok és havazás várható

Visszatér az igazi tél: mínusz 8 fok és havazás várható

Visszatér az igazi tél: mínusz 8 fok és havazás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell.

Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban még szórványosan eshet az eső, záporeső, ezt követően viszont átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége. Hosszabb napos időszakok főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő. Több helyen (legkevésbé a Délnyugat-Dunántúlon) erős, néhol viharos lesz a szél. Estére mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz.

Napközben 7-14 fokig melegszik a levegő.

Kedden több helyen várható eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás is. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 4-13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán szórványosan alakul ki zápor, hózápor.

Sokfelé viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul.

Csütörtökön főként északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Többfelé erős lesz a szél.

A leghidegebb órákban mínusz 8 és 0 fok között,

napközben plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a rövid napos időszakok mellett néhol előfordulhat hózápor, havas eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, de a havas, derült, kevésbé szeles tájakon mínusz 4 foknál hidegebb is lehet.

A maximumhőmérséklet plusz 1 és 8 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap nem valószínű számottevő csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 5 és plusz 1, vasárnap mínusz 5 és 0 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton plusz 1 és 6, vasárnap plusz 2 és 7 fok között alakulnak.

#kapcsolódó

SEUSO KINCSEK JÖNNEK NYÍREGYHÁZÁRA

SEUSO KINCSEK JÖNNEK NYÍREGYHÁZÁRA

A páratlan műkincsek március 27.-április 15. között a Jósa András Múzeumban...

Újabb pályázat zárul le

Újabb pályázat zárul le

Utolsó állomásához érkezett a Mustárház Gyermek és Ifjúsági Alap pályázata,...