Ítéletidő: 100-120 km/órás széllel tér vissza a tél

Ítéletidő: 100-120 km/órás széllel tér vissza a tél

Ítéletidő: 100-120 km/órás széllel tér vissza a tél

Viharos széllel és hózáporok felvezetésével tér vissza a február elején megszokott időjárás.

Ma erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Sokfelé kell esőre számítani, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délután, este néhol havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet, délkelet felé tolódik, így ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is hullhat.

A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, de napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a viharos szél, illetve a csapadék (eső, zivatar) miatt. A szél miatt riasztást hajnalban még csak a Soproni járásra adtak ki, de az egész országra érvényes első- és másodfokú figyelmeztetés.

Azt írták, a legerősebb széllökések 70-100 km/óra között várhatóak, de a hegyekben, az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken 100-120 km/órás lökések is lehetnek. A hidegfront betörésével sokfelé lehet nagyobb mennyiségű esőre számítani. A katasztrófavédelem szerint a 70 km/órásnál erősebb szélvihar már emberre, állatra is veszélyes károkat okozhat.

Forrás: met.hu

#kapcsolódó

Pályaválasztási tájékoztató a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Pályaválasztási tájékoztató a Kölcsey...

Hatodikos és nyolcadikos diákok figyelmébe ajánljuk!

Egyetemi magántanár elismerést kapott Dr. Mádi Sarolta

Egyetemi magántanár elismerést kapott...

Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora szobájában adta át az...