Jelmezek kavalkádja a szerelmesek napján a Nyíregyházi Kölcseyben

Jelmezek kavalkádja a szerelmesek napján a Nyíregyházi Kölcseyben

Jelmezek kavalkádja a szerelmesek napján a Nyíregyházi Kölcseyben

2020. február 14-e különleges nap a Kölcseyben, hiszen a belváros patinás iskolája benépesül ötletesebbnél ötletesebb jelmezzel, és a Diákönkormányzatnak köszönhetően ez a nap a színek kavalkádja is lesz.

A hangulatot fokozandó a DÖK új elnökének, Tar Szabolcsnak köszönhetően a színek jelentést is nyertek a mai napon. A vörösbe öltözött diákok komoly „párkapcsolatban” élnek és ezzel a színnel is hangsúlyozni kívánják, hogy manapság is egyre fontosabb az elköteleződés, a hűség vállalása. A szürkébe öltözött diákok nyitottak az új kapcsolat felé, és minden szürke pólós vagy pulóveres tanuló reménykedhet a mai napon, hogy a Valentin délután már neki is ünnep lesz. A fehér szín szimbolikája, hogy viselője még kivár, keresi a nagy Őt, de ebben a lelkes és minden iránt nyitott közösségben talán a nap végére már ők sem fognak szomorkodni.

A következő zseniális ötlet szintén a Diákönkormányzat kreativitását tükrözi, hiszen a Szív küldi szívnek dobozba bárki bedobhatta kedves üzenetét választottjának, szívszerelmének, barátjának, csoport-vagy évfolyamtársának, vagy éppen egy titkos kiszemeltnek, akibe a diák „bele van zúgva”, vagyis divatos angol szóval a crushok is kaphattak üzenetet. Az üzenetváltás nem korlátozódott a diákokra, az osztályfőnökök, az igazgatóság tagjai, vagy éppen a kedvenc tanárok is kaphattak szívhez szóló sorokat.

Az osztályonként szétválogatott üzenetet a könyvtárban lehetett átvenni, és az osztályok tanulói jókat nevettek a kézbe vett papírok láttán: egy párat ízelítőül közlünk…

„Édesem, Te vagy a krémesem.”

„Gyere át az életemen.”

„Ezzel a szolgáltatással tudatom veled, hogy Te vagy a tökély számomra.”

„Jobb vagy, mint egy matek dolgozat.”

„Ne szublimálj, keress.”

„Négy éve ülök melletted, és még észre sem vettél engem.”

„A világ legjobb osztályfőnökének: köszönjük, hogy van nekünk.”

 

A remek hangulatú napot néhány osztály még nyalánkságokkal is emlékezetesebbé tette, sütik, csokik kerültek elő a táskákból, hogy ez az édes nap még édesebb legyen a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

#kapcsolódó

Honnan ered a mindenszentek és a halottak napja?

Honnan ered a mindenszentek és a halottak...

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény...

Hősökre emlékeztek a wesselényisek

Hősökre emlékeztek a wesselényisek

Az 1956-os forradalomra emlékeztek a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma,...