Nyíregyházát is érinti a kerékpáros versenyek csúcsrendezvénye

Nyíregyházát is érinti a kerékpáros versenyek csúcsrendezvénye

Nyíregyházát is érinti a kerékpáros versenyek csúcsrendezvénye

Tavaly novemberben Nyíregyházára figyelt Európa, hiszen a Rally Európa-bajnokság zárófordulóját itteni központtal rendezték meg, de nem lesz ez másként idén sem: november 6–8. között újra érkezik a mezőny krémje. 2020 azonban nemcsak az autósport szerelmeseinek kedvez majd. Szerdán bejelentették, hogy a Tour de Hongrie is érinti majd Nyíregyházát, mindez pedig azt jelenti, hogy a világ több mint 195 országa ránk figyel majd.

A Tour de Hongrie egy profi országúti kerékpárverseny Magyarországon. Először 1925-ben rendezték meg, a történelem viharai azonban sokszor nem kímélték az eseményt, amelynek tavaly rendezték meg a 40. kiírását. A 2019-es magyar körverseny során hat nap alatt 890 kilométert teljesített a mezőny. A versenyről Magyarországon mindennap élő közvetítéssel jelentkezett az M4 Sport, az utolsó két szakaszt az Eurosport is élőben közvetítette, a televíziónézők a világ 195 országában láthattak napi összefoglalókat a magyar körversenyről. Az idei Tour de Hongrie a sorozat történetének 41. versenye lesz, melyet 2020. május 13–17. között rendeznek meg.

Világsztárok érkeznek

Az idei verseny különlegessége, hogy egyrészt: május 9-én, Budapesten rajtol el a Giro d’Italia (május 9–11.) – a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után –, két nappal később pedig újabb kerékpáros verseny következik, a Tour de Hongrie. A Giro d’Italiának köszönhetően egyébként májusban a világ legjobb csapatai érkeznek majd Magyarországra, a teljes eszközparkukkal. A szerdán induló versenyre pedig nemcsak az eszközpark marad itt, hanem 11 csapat el is indul a magyarországi körversenyen, tehát világsztárok tekernek majd rajta. Másrészt pedig: a mezőny május 14-én Nyíregyházát is érinti.

Nagy most az örömünk, hiszen ez nemcsak a versenyünk számára, hanem az egész magyar kerékpársport fejlődése szempontjából óriási lehetőség. A Giro magyarországi rajtját óriási érdeklődés övezi majd szerte a világon, s mi azokban a napokban Magyarország más részeit is meg tudjuk majd mutatni a világnak az Eurosport közvetítésein keresztül. Ráadásul a világ legjobb csapatai közül többen a magyar körversenyen is rajthoz állnak majd.

– hangsúlyozta Eisenkrammer Károly, a magyar kör főszervezője. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hozzátette, a május 13–17. közötti rendezvény a kerékpáros verseny csúcsrendezvénye lesz, egy újabb esély arra, hogy megmutassuk magunkat a világnak. Így minden olyan város a figyelem középpontjába kerül majd, amelyiket érinti a Tour de Hongrie.

A Tour de Hongrie útvonala:

Május 13–17.

1. nap (május 13.) Debrecen–Hajdúszoboszló, 174 kilométer

2. nap (május 14.) Karcag–Nyíregyháza, 182 km

3. nap (május 15.) Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km

4. nap (május 16.) Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 178 km

5. nap (május 17.) Esztergom–Esztergom, 156 km


Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Nyelvvizsgás referencia iskola lett a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium

Nyelvvizsgás referencia iskola lett...

2019. április 5-én Antoni Györgyi, az ELTE Origó Nyelvi Centrum ügyvezető igazgatója...

Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak...

A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük,...