Jogerősen befejeződött a vesztegetéssel vádolt férfi ügye

Jogerősen befejeződött a vesztegetéssel vádolt férfi ügye

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

A Debreceni Ítélőtábla 2020. február 19-én helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét B.J. vádlottal szemben.

A törvényszék 2019. október 24-én vesztegetés bűntette miatt 1 év - végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a férfit.

A tényállás szerint az Országos Roma Önkormányzat a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően az állami költségvetésből 81 millió forint kampánycélú támogatást kapott.

A vádlott 2018. március 24-én egy szabolcsi településen találkozott egy férfival, aki egy rendezvényszervezéssel foglalkozó Kft. részére végez munkát. A vádlott arról érdeklődött, hogy a cég az Országos Roma Önkormányzat részére megszervezne-e egy rendezvényt, melynek költségéről számlát kellene kiállítani. Amikor a férfi érdeklődött a rendezvény időpontjáról, B.J. közölte, azt nem fogják megtartani.

A vádlott és a férfi ezután 2018. március 28-án ismét találkoztak, ekkor B.J. arra kérte, hogy a cég állítson ki egy 3,5 millió forint összegű számlát az Országos Roma Önkormányzat, mint megrendelő részére egy ténylegesen meg nem tartott rendezvényről. Azt mondta, hogy a számlán feltüntetett összeget az önkormányzat átutalja majd a Kft.-nek, melyből a férfi megtarthat 600.000 forintot, a többi pénzt pedig vissza kell adnia a vádlottnak. A férfi a vádlott ajánlatát nem fogadta el, beszélgetésükről hangfelvételt készített.

 

Az ítélet jogerős.


                                           

dr. Resán Dalma

 sajtószóvivő

 

#kapcsolódó

Közösen ünnepeltek

Közösen ünnepeltek

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz tagintézményének több mint 170 diákja,...

Útlezárás a Sóstói úti kórházban

Útlezárás a Sóstói úti kórházban

A Sóstói úti kórházban a tervek szerint április 27-én, pénteken végzik el az...