Helyzetjelentés kedd reggeli adatok alapján a koronavírusról

Helyzetjelentés kedd reggeli adatok alapján a koronavírusról

Helyzetjelentés kedd reggeli adatok alapján a koronavírusról

Donald Trump egyik tanácsadóját is karanténba helyezték, míg Franciaországban egy miniszter kapta el a Covid-19 (szaknyelven SARS-CoV-II.) vírust. Olaszországot teljes vesztegzár alá vonták, Magyarországon nem jelentettek új esetet, de minden állampolgárt arra kérnek, hagyja el Olaszországot. Dél-Koreában és Kínában javulni látszik a helyzet. Összefoglaló a kedd reggeli állapotokról a világban.

A világon már több mint 4000 ember halt meg a koronavírus-járványban hétfő estig, míg a fertőzések száma meghaladta a 110 000 főt, de közülük már 61 977 embert gyógyultnak nyilvánítottak. A vírus terjedésének lassulása nem látszik globálisan: az Egyesült Államokban újabb államokban, szövetségi területeken jelent meg a betegség, már több mint 750 fertőzést regisztráltak 30 államban - írja a USA Today.

A lap szerint újabb megbetegedések történtek District of Columbiában - ami a Washington város körüli szövetségi területet jelenti -, de a fertőzések többségét még mindig a nyugati parton lévő, a fővárossal csak azonos nevű Washington államban regisztrálták.

Már Donald Trump elnök egyik főtanácsadóját is izolálták, mert felmerült nála, hogy elkapta a COVID-19 hivatalos nevű vírust. Mark Meadows kabinetvezetőt azonnal tesztelték és bár nem mutatta ki a betegség jelenlétét a szervezetében, 14 napra házi karanténba került.

Olaszország lehet az új Kína

Magyarországon továbbra is csak 9 fertőzöttről tudnak, de további 67 fő van karanténban, 362 mintát vettek fel. Az Operatív Törzs hétfői bejelentése szerint megváltozik a protokoll a magyar kórházakban - derül ki a kormányzati tájékoztatási portálról.

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: egész Olaszországot úgy fogják lezárni, mint a járvány egyik gócpontjának tartott észak-olasz Lombardia tartományt. Ezt az indokolta, hogy vasárnap és hétfőn egy nap alatt a megbetegedések száma meghaladta az 1800-at, naponta 100-100 új elhalálozást jelentettek a helyi hatóságok. A döntés miatt a magyar külképviselet arra kéri a kint tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy ha más nem indokolja, azonnal térjenek haza Magyarországra.

Olaszországban már a fertőzések száma elérte a 9172 főt, az összes elhunyt száma pedig 463-ra tehető - derül ki az il Messagero összefoglalójából.

Franciaországban is nőtt az új esetek száma: 286 fővel emelkedett hétfő estig a fertőzöttek szám, így már eléri az 1412 főt. Az új betegek között van a kulturális miniszter, Franck Riester is. Az országban eddig 25-en haltak meg a járványban - közölte a France24.

Ázsiában mintha javulna a helyzet

Dél-Koreában viszont csökkent az új fertőzések száma. Az országban bevezetett szigorú intézkedések, valamint az intenzív tesztelések hatására úgy fest, sikerült úrrá lenni a járványon. Már csak 131 új megbetegedést regisztráltak, ami február óta a legalacsonyabb napi adat. Csak három új elhalálozás történt, így az áldozatok száma már 54-re emelkedett. Az országban összesen 7513 megbetegedést tartanak nyilván - derül ki a Guardian összefoglalójából.

Kínában a fertőzés terjedése lelassult: ugyan az összes regisztrált fertőzés száma már meghaladja a 80 750 esetet, de  csak 19 új fertőzést jelentettek a hatóságok, az új áldozatok száma pedig 17 volt - derül ki a China Daily jelentéséből.

napi.hu

#kapcsolódó

Nyílt nap a Ridensben

Nyílt nap a Ridensben

A Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő...

Megvan az időpont a diplomák kiállítására vonatkozó kérelmek beadásáról a Nyíregyházi Egyetemen

Megvan az időpont a diplomák kiállítására...

Megvan az időpont a diplomák kiállítására vonatkozó kérelmek beadásáról a Nyíregyházi...