Egyre több hír érkezik a nyíregyházi események lemondásáról

Egyre több hír érkezik a nyíregyházi események lemondásáról

Egyre több hír érkezik a nyíregyházi események lemondásáról

A Kormány és az Operatív Törzs 2020. március 11-én tartott tájékoztatója értelmében a 100 fő feletti beltéri rendezvényekre vonatkozó közlemény szerda éjféltől lépett életbe. Ennek szellemében egyre több helyről érkeznek információk a tervezett események lemondásáról. Ebből gyűjtöttünk most össze egy adagot. A Nyíregyházi Televízió a tervek szerint két zárt kapus sportmérkőzést is közvetít.

A Móricz Zsigmond Színház a megelőző óvintézkedésre való tekintettel csütörtöktől a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig felfüggeszti a színházi előadások megtartását, valamint a Bencs Villában szervezett programokat is. Amint a kialakult veszélyhelyzet megszűnik, tájékoztatják a nézőket az előadások pótlásával kapcsolatban. Áprilisi előadásaikra a jegyek ugyanakkor továbbra is elérhetőek, de pillanatnyilag nem tudják garantálni a produkciók adott időpontban való megtartását.

A Váci Mihály Kulturális Központ közleménye szerint a 100 főnél nagyobb létszámú, március hónapra meghirdetett előadásaik elmaradnak. Ezen programok listája a www.vacimuv.hu oldalon érhetők el. A márciusi előadásokra a már megvásárolt jegyek a vásárlás helyszínén válthatók vissza, március 16-tól. Az április 1-je utáni előadásokról a Kormány döntésének függvényében értesítik látogatókat. Az áprilisi rendezvényekre a jegyárusítás NEM szünetel. Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

A Continental Aréna előre meghirdetett rendezvényei elmaradnak, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák a csapatok. A szombaton megrendezendő Hübner-Nyíregyháza BS – Budafok kosárlabda, illetve a vasárnapi Fatum-Nyíregyháza – Jászberény VT női extraliga bajnoki mérkőzést is zártkapuk mögött játsszák a csapatok! A tervek szerint a Nyíregyházi Televízió felvételről közvetíti Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapat, valamint a Nyíregyháza Spartacus férfi labdarúgócsapat hétvégi meccsit vasárnap délután, illetve hétfő este. Részletek a nyiregyhaza.hu városi webportálon. Sportolással kapcsolatos hír, hogy a Városi Jégpálya is zárva tart, és ahogy közöltük, a Mozdulj Nyíregyháza! programjait is felfüggesztették.

A Kormányrendeletre figyelemmel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen ellátott soros ügyészi szolgálat kapcsán az alábbi tájékoztatást kaptuk. A hetente egy napon, szerdánként a Főügyészség Bocskai utcai székhelyén megtartott soros ügyészi szolgálat megtartását 2020. június 30. napjáig felfüggesztik, ezen időpontig a személyes ügyfélfogadás nem működik. Ez a rendelkezés a kibocsátott idézések alapján történő megjelenési kötelezettséget nem érinti. Az idézésekre a megadott helyen és időpontban meg kell jelenni. Az ügyészségre beadványokat e-mailben a szabolcs-szatmar-bereg.fou@mku.hu címre, levélben a 4400 Nyíregyháza Bocskai u. 4. címre vagy a székház bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába bedobva lehet eljuttatni. Ügyfélkapuval, illetve elektronikus kapcsolattartással rendelkezők az elektronikus kapcsolattartási rendszeren keresztül is benyújthatják kérelmeiket. Ezek intézése a szokásos hivatali rendben történik.


#kapcsolódó

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Harminc napra mindenkit kizárnak a...

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön...

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével május 18-án egy nyíregyházi delegáció...