Breaking! Nyíregyháza MJV Önkormányzatának közleménye!

Breaking! Nyíregyháza MJV Önkormányzatának közleménye!

Breaking! Nyíregyháza MJV Önkormányzatának közleménye!

Március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett a Kormány az ország teljes területére. https://www.nyiregyhaza.hu/post/rendkivuli-kormanyintezkedesek-hatarellenorzes-beutazasi-tilalom-hatosagi-hazi-karanten-2020-03-12

Városunkban a jelenlegi információk szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött személy. Ettől függetlenül, bízva a legjobbakban és a lakosság higgadt, felelős hozzáállásában, a város vezetői arra kérnek mindenkit, hogy vegye komolyan az illetékes hatóságok ajánlásait, és a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szükséges óvintézkedéseket.

Az Önkormányzat már februárban felhívta az intézményei figyelmét a koronavírussal kapcsolatosan a fokozott odafigyelésre.

Nyíregyházán 00.00 – 24.00 órában elérhető háziorvosi ügyelet telefonszáma: +36 42 402-377

Ingyenesen hívható zöld számok: 0680 277 455; 0680 277 456

Aktuális információk: https://koronavirus.gov.hu/

Polgármesteri kezdeményezésre az önkormányzat már korábban egyeztetést hívott össze a nyíregyházi multinacionális cégekkel, valamint az önkormányzati cégek vezetőivel és a Polgármesteri Hivatal osztályvezetőivel, ahol az egészségügyi szakemberek tájékoztatása mellett szó volt a szükség szerint bevezetendő óvintézkedésekről.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kijelölt felelősök folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket és minden változásról, esetleges újabb intézkedésről azonnali tájékoztatást adnak.

Valamint tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az ügyfelek és a dolgozók védelmében a Polgármesteri Hivatal Kossuth téri főbejáratánál, valamint az Ügyfélcentrum főbejáratánál kézfertőtlenítőket helyeztek el, és naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek az épületekben.

Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit.

https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/sajtokozlemenyek/hir/34859

A koronavírus terjedése kapcsán hozott óvintézkedéseknek megfelelően március 11-től a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat MINDEN foglalkozása felfüggesztésre került. A program folytatásának időpontjáról tájékoztatjuk a média képviselőit és az érintett lakosságot.

A Continental Arénában az előre meghirdetett rendezvények elmaradnak, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák a csapatok. A szombati Hübner-Nyíregyháza BS - Budafok kosárlabda, illetve a vasárnapi Fatum-Nyíregyháza - Jászberény VT női extraliga bajnoki mérkőzést  zártkapuk mögött játsszák a csapatok.

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetésére a Nyíregyházi Városi Jégpálya 2020. 03.11. 16.00 órától zárva tart!

Móricz Zsigmond Színház március 12-től a veszélyhelyzet visszavonásáig, felfüggeszti a színházi előadások megtartását, valamint a Bencs Villában szervezett programokat is.

Váci Mihály Kulturális Központ 100 főnél nagyobb létszámú március hónapra meghirdetett előadásai elmaradnak! Ezen előadások listája a www.vacimuv.hu oldalon érhető el.

Nyíregyházi Egyetemen a hallgatók számára intézménylátogatási tilalom került elrendelésre, akik ennek érvényben maradásáig távoktatásban részesülnek. https://www.nyf.hu/koronavirus

Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. rendkívüli megelőző óvintézkedéseket rendelt el valamennyi általa üzemeltetett fürdőben, amelyekről a fürdő weboldalán is lehet tájékozódni.

Továbbra is érvényben van Nyíregyháza MJV vezetése március 9-én hozott intézkedése, melynek értelmében a lakosság védelmében, a vírusos megbetegedések megelőzése érdekében Nyíregyházán valamennyi, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tervezett megemlékezés elmarad. Aki szeretné leróni tiszteletét az ünnep alkalmából, az valamennyi helyszínen egyéni koszorúzással teheti azt meg, mint ahogy a város vezetése is élni fog ezzel a lehetőséggel.

Az országos tisztifőorvos rendelkezése alapján Magyarország fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeiben látogatási tilalom van érvényben.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-latogatasi-tilalom-lepett-ervenybe

A látogatási tilalom az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház  valamennyi telephelyét és gyógyító osztályát érinti.

Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében 18 pontban összegyűjtött tanácsokat tett közzé a legkisebbek, a bölcsődések és az óvodások gondozói és szülei, valamint a szociális intézményekben lakók számára.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/536-gyakorlati-tanacsok-koronavirussal-kapcsolatban-ovodak-bolcsodek-reszere

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/537-gyakorlati-tanacsok-koronavirussal-kapcsolatban-szocialis-intezmenyek-reszere

Kérjük a lakosság megértését és az óvintézkedésekkel kapcsolatos higgadt, felelős hozzáállását.

 

Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata

#kapcsolódó

FŐHE Felezés 2016! Nézd meg a képeket!

FŐHE Felezés 2016! Nézd meg a képeket!

A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói, Gulyás Dorka, Móré Vivien és Tamás Mercédesz,...

Tavasztól ezek az utak újultak meg Nyíregyházán

Tavasztól ezek az utak újultak meg...

Befejeződött a „Területi Infrastrukturális Fejlesztések keretében megvalósítandó...