Megérkezett a bejelentés! – Bezárják-e az iskolákat

Megérkezett a bejelentés! – Bezárják-e az iskolákat

Megérkezett a bejelentés! – Bezárják-e az iskolákat

Digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este a kormány közösségi oldalán.

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitásunk van – fogalmazott. A WHO protokoll alapján jelölik ki a vizsgálandók körét.

Kesztyűből 22 millió, maszkból 1,5 millióból áll rendelkezésre és érkezik mintegy 1 millió műtéti maszk. Lélegeztető gépből és altatógépből 2-2 ezer darab van jelenleg az országban, amely több tízezer megbetegedés esetén is elegendő ellátást nyújt, de újabb gépek beszerzéséről is intézkedett a kormány

Bejelentette, hogy hétfőtől digitális oktatásra állnak át az iskolák, amely új módszertant igényel majd – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este a kormány közösségi oldalán.

Az oktatási akciócsoport által megfogalmazott javaslatot holnap-holnapután kormányrendeletben is olvasni lehet majd.

A tanároknak digitális eszközökkel folytatniuk kell az oktatást. Jó esélyünk van arra, hogy a szokott rendben meg tudjuk tartani az idei érettségit.

Az iskolák jövő héten megkapják az oktatási államtitkárságtól a digitális oktatáshoz szükséges módszertani ismertetőket.

hirado.hu


A miniszterelnök azt kérte a szülőktől, hogy ne a nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre.

Természetesen Nyíregyházára is érvényes.

#kapcsolódó

Egészség nap a Kossuthban!

Egészség nap a Kossuthban!

Ma volt a III. Semmelweis egészségverseny egészségnap a Kossuthban. Nézd meg...

HAJDÚNÁNÁSI ROADSHOW

HAJDÚNÁNÁSI ROADSHOW

A Bocskai örökséget ápoló és őrző Hajdúnánás mutatkozott be Nyíregyházán, a...