Rendkívüli! Meghozta döntését Nyíregyháza MJV Önkormányzata az óvodákkal és bölcsődékkel kapcsolatban

Rendkívüli! Meghozta döntését Nyíregyháza MJV Önkormányzata az óvodákkal és bölcsődékkel kapcsolatban

Rendkívüli! Meghozta döntését Nyíregyháza MJV Önkormányzata az óvodákkal és bölcsődékkel kapcsolatban

Sajtóközlemény

A Kormány döntése értelmében hétfőtől a tanulók nem látogathatják az iskolákat. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-tanulok-hetfotol-nem-mehetnek-iskolaba-tizakciocsoport-allt-fel

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere szombaton egyeztető megbeszélésre hívta össze az operatív munkacsoportot, amely folyamatosan ülésezett.

Értékelve a helyzetet a polgármester március 16-ától (hétfőtől) Nyíregyházán valamennyi óvodában és bölcsődében rendkívüli szünetet rendel el.

Mindazok számára, akik kiskorú gyermekük napközbeni felügyeletét nem tudják másképp megoldani, a rendkívüli szünet alatt az óvodákban és bölcsődékben biztosítani kell az ügyeletet.

Az ügyeleti ellátást igénybe vevők étkeztetéséről a bölcsődékben, óvodákban, és iskolákban gondoskodni kell.

A Kormány mellett működő Operatív Törzs ajánlásának megfelelően arra kérjük a szülőket, hogy lehetőség szerint otthonukban oldják meg a gyermekek felügyeletét. Az ívóvíz készlet védelme érdekében a Nyírségvíz Zrt. rendkívüli intézkedéseket vezetett be.

A lakosság számára kiemelt fontosságú folyamatos, biztonságos szolgáltatás érdekében a telephelyekre visszavonásig csak és kizárólag a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkavállalói és az illetékes hatóságok képviselői léphetnek be.

Arra kérik ügyfeleiket, hogy bejelentéseiket elsősorban írásban (ugyfel@mail.nyirsegviz.hu, postai cím: 4401 Nyíregyháza, Pf. 290.) vagy telefonon (06-42/523-623) intézzék.

Hibaelhárítás bejelentése e-mailen: hibabejelento@mail.nyirsegviz.hu; vagy telefonon: 06-42/523-600.

A polgármester arról is rendelkezett, hogy március 16-ától (hétfőtől) a Tokaji úti Vásártér és Iparcikk Piac a vírus terjedésének megakadályozása érdekében visszavonásig zárva tart.

A Nagybani Piac működése változatlan.

Ugyancsak hétfőtől a temetési szertartások a veszélyhelyzet idején az Északi temetőben kizárólag az első főbejárati nyitott ravatalozóban lesznek megtartva.

A város többi temetőjében (Oros, Borbánya, Nagyszállás, Sóstóhegy, Nyírszőlős) a zárt ravatalozókban csak az elhunyt közeli hozzátartozói lehetnek, a többi gyászoló a ravatalozó előtt róhatja le kegyeletét. Megkérik a gyászolókat, hogy a temetéseken a személyes kontaktussal járó részvétnyilvánítást mellőzzék.

A Polgármesteri Hivatal továbbra is arra kéri az ügyfeleket, hogy a telefonos, vagy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben. Személyesen kizárólag előzetes időpontfoglalást követően jelenjenek meg az ügyfélszolgálaton.

Erre a célra használhatják az egységes időpontfoglalási rendszert a hatósági jellegű feladatot ellátó osztályok vonatkozásában, amely mobilappon és a www.nyiregyhaza.hu weboldalon is elérhető.

Kérjük, hogy az önkormányzati cégeknél is az elektronikus ügyintézést és a telefonos kapcsolattartást részesítsék előnyben.

A polgármester arra kér minden nyíregyházi családot, hogy segítsék az idős hozzátartozókat, szomszédokat amiben csak lehet, a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében. Figyeljenek oda és vigyázzanak a nagyszülőkre, dédszülőkre és egymásra.

Az önkormányzat idősek nappali ellátását biztosító intézményeinek látogatását a veszélyeztett korosztály védelme érdekében március 16-ától felfüggesztjük.

Ezeknél az intézményeknél igényelt szociális étkeztetést továbbra is szervezzük. Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a helyzet higgadt és felelősségteljes kezelésére, a személyi higiéné, kézmosás fontosságára és arra, hogy különösen kerülendő az érintkezés lázas betegekkel vagy olyan hozzátartozókkal, akik fertőzött területről érkeztek.

Fontos, hogy ha a tünetek jelentkeznek, akkor nem személyesen, hanem telefonon kell jelentkezni a háziorvosnál vagy ha a háziorvos nem érhető el, akkor az orvosi ügyelet telefonszámán (+36 42 402-377). A városvezetés által felállított operatív munkacsoport folyamatosan elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedéseket hoz, és tesz azokra javaslatot.

Ahogy eddig, úgy a jövőben is rendszeresen tájékoztatjuk az esetleges változásokról a nyíregyházi lakosságot.

Egyúttal felhívjuk a figyelmet, hogy sok álhír jelenik meg a helyzettel kapcsolatban - leginkább a közösségi médiában.

Kérjük, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből.

Nemzeti ünnepünk előestéjén Nyíregyháza polgármestere arra kéri a nyíregyháziakat, hogy legyenek higgadtak és megfontoltak.

Együtt, összefogva, határozottan és felelősségteljesen megbirkózunk az előttünk álló időszak kihívásaival.


Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője

#kapcsolódó

Beiskolázás a Bembe!

Beiskolázás a Bembe!

Részletekért kattints ide!

Megkezdődött az idegesítő levéltetűk irtása

Megkezdődött az idegesítő levéltetűk...

A városban tapasztalható levéltetű invázió ellen a NYÍRVV Nonprofit Kft. elkezdte...