Hét embert ápolnak intenzív osztályon

Hét embert ápolnak intenzív osztályon

Hét embert ápolnak intenzív osztályon

Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón.

Szlávik János beszámolt arról, hogy vasárnap újabb két ember – egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el.

Azt is elmondta, hogy a halottak átlagéletkora 66, az intenzív osztályon kezelteké 69 év. Közölte, a betegek között vannak gyermekek, középkorúak és idősek is.

Kiemelte: a gyermekeknél ritka a súlyos lefolyás, a halál pedig extrém ritka. Szlávik János hozzátette: vasárnap további gyógyultakat engedtek ki a kórházból, így emelkedett a gyógyultak száma is. Köztük vannak 40 és 60 év körüliek is.

Müller Cecília országos tiszti főorvos hozzátette: bárki fertőzhet, bárki fertőződhet a jelenlegi járványhelyzetben. Kiemelte: az idős emberek a legveszélyeztetettebbek.

Újságírói kérdésekre válaszolva Müller határozottan cáfolta azokat a híreket, miszerint Mohácson infektológiai gócpont létezne. Jelenleg gócpontot nem lehet az országban azonosítani – fejtette ki a tiszti főorvos.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője ismét aláhúzta: jelenleg nem szükséges a kijárási tilalom bevezetése.

hirado.hu

fotó: illusztráció, internet

#kapcsolódó

Gázfűtés: életveszélyes kontárokra figyelmeztetnek

Gázfűtés: életveszélyes kontárokra...

A karbantartás hiánya és a rossz kémények felelősek a szén-monoxid-mérgezésekért.

Bécsből Nyíregyházára átszállás nélkül

Bécsből Nyíregyházára átszállás nélkül

A 2014-es debreceni és kecskeméti vasúti járatnyitást követően az idei évtől...