Ausztriában is növekszik a betegek száma

Ausztriában is növekszik a betegek száma

Ausztriában is növekszik a betegek száma

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint vasárnap délutánra 3244-re nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest 15 százalékos növekedést jelent. A halottak száma a hivatalos bejelentés szerint 16.

Tirol tartományban 644, Felső-Ausztriában 628 esetet diagnosztizáltak; Alsó-Ausztriában 446-en, Bécsben 403-an, Stájerországban 424-en, Vorarlbergben 263-an betegedtek meg, Salzburg tartományban 269, Karintiában 105, a Magyarországgal határos Burgenlandban 63 ember tesztje lett pozitív. A fertőzöttek közül 105-öt kezelnek kórházban; közülük tizenöten vannak ntenzív osztályon. A koronavírus-tesztet eddig 21 ezer emberen végezték el.

Alsó-Ausztriában és Stájerországban a rendőrségnek többször kellett intézkednie, mivel többen megszegték a gyülekezési tilalmat,és partit szerveztek. Johann Baumschläger, az alsó-ausztriai rendőr-főkapitányság szóvivője hangsúlyozta, hogy a jövőben nem lesznek elnézőek; ugyanis az intézkedések során Alsó-Ausztriában hat rendőr fertőződött meg koronavírussal.

Ausztriába legkésőbb jövő hét elején 130 tonnányi védőfelszerelés érkezik Kínából. Elsősorban védőmaszkok, kesztyűk és védőruházat, ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.

Eddig 21 különgéppel több mint 3500 osztrák állampolgár hazatérését segítette az osztrák kormány a koronavírus okozta válsághelyzet miatt – tájékoztatott Alexander Schallenberg néppárti külügyminiszter.

Ez egy egyedi és bürokráciamentes lehetőség a külföldön rekedt osztrák turisták számára” – szögezte le Schallenberg. A külügyminiszter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy míg sokan saját maguk szervezték meg a hazautazásukat, addig olyanok is vannak, akik egyelőre nem szeretnének hazatérni, vagy az indulás időpontja nem felel meg nekik.

Állampolgáraink hazautaztatását kizárólag a világméretű válsághelyzet miatt segítjük elő, de a külön-repülőgépjáratok nem közlekednek korlátlan ideig – hangsúlyozta, és felszólította az osztrákokat arra, hogy a lehető leggyorsabban jelentkezzenek a külügyminisztériumnál. A tárcavezető arról is beszélt, hogy jelenleg harmincezer osztrák állampolgár tartózkodik a világ száz különböző országában.

A külügyminisztériumban regisztrált osztrák állampolgárok hazajutását egy új internetes portál segíti. Az erre a célra létesített telefonos forróvonalat a tárca munkatársai kezelik, munkájukat az osztrák szövetségi hadsereg 120 katonája segíti.

Alexis von Hoensbroech, az Austrian Airlines vezérigazgatója arról beszélt, hogy a repülőgépek egyre nehezebben jutnak el a világ különböző pontjaira, mivel egyre több ország korlátozza a beutazást. A légitársaság több alkalmazottja önkéntesen vesz részt a hazautaztatási akcióban. A hazautazásért az utasoknak önrészt kell fizetniük, ez a hagyományos árakon alapul, de a teljes összeg magasabb, mint a menetrend szerinti járatokon.

hirado.hu

#kapcsolódó

Rendkívüli óvintézkedések mellett tartották meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését

Rendkívüli óvintézkedések mellett tartották...

Rendkívüli óvintézkedések mellett tartották meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város...

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és a kondiparkokat is!Videó!

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi...

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és a kondiparkokat...