Négyszáz csomag tisztítószert adományozott az Önkormányzat a hátrányos helyzetűeknek

Négyszáz csomag tisztítószert adományozott az Önkormányzat a hátrányos helyzetűeknek

Négyszáz csomag tisztítószert adományozott az Önkormányzat a hátrányos helyzetűeknek

Négyszáz darab tisztító- és fertőtlenítőszereket tartalmazó csomagot adományozott Nyíregyháza önkormányzata a hátrányos helyzetben élők számára. Az 1500 forint értékű csomagok kézmosó szappant, fertőtlenítőszereket és mosogatószert tartalmaznak. Az adományokat a Polyákborokban, illetve a Keleti és Huszár lakótelepeken élő családok számára juttatják el a Közösen a kiútért projektből finanszírozva.


Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere adta át a jelenlegi helyzetben még többet érő tisztítószer csomagokat szerda délelőtt.

Összhangban van a projekttel

Az önkormányzat jelenleg is futó projektje a Közösen a kiútért program forrásából tudták finanszírozni a négyszáz darab adomány csomagot. A projekt fontos célja, hogy javítsák a hátrányos helyzetben élők egészségügyi helyzetét és higiénés körülményeiket. A csomagok a szegregált területen élő családokhoz kerülnek Polyákborokba, illetve a Huszár és Keleti lakótelepre.

Minden háztartásba jut

– Az egyik legeslegfontosabb a személyes és a családi higiénia fenntartása, minden nyíregyházi lakos számára ezt ajánljuk és javasoljuk, ehhez biztosítjuk a feltételeket is. Külön gondoltunk a szegregátumban élőkre és a „Közösen a kiútért!” programunk keretében meglévő európai uniós forrásokból csoportosítottunk át arra, hogy a szegregátum valamennyi háztartásában eljuttatunk egy 1500 forint értékű higiéniás csomagot, amelyben fertőtlenítőszerek, szappanok, tisztítószerek találhatóak – nyilatkozta a Nyíregyházi Televíziónak Jászai Menyhért alpolgármester.

Gyors segítség a családoknak

A csomagok egy részét jelképesen Ádám Renáta vette át. A Huszártelep gondnoka külön megköszönte, hogy az önkormányzat a jelenlegi helyzet ellenére is gyorsan segített a szegregátumban élők családokon.

Azonnal reagált az Önkormányzat

Ádám Renáta azt mondta szerkesztőségünknek, az ott lakók közül sokan megkeresték őt, hogy segítséget kérjenek, mivel most anyagilag sem állnak úgy. –Igazság szerint szerintem megijedtek ettől az egész helyzettől és elkezdtek gondolkodni, hogy mit tudnának tenni, meg kitől tudnának segítséget kérni. Én abból adódóan kerestem föl alpolgármester urat, hogy legyenek szívesek, ha tudnak, akár csak egy hypóval vagy egy domestossal, vagy bármivel segíteni, ami hozzásegíti a családot ahhoz, hogy kicsit többet úgymond, idézőjelben takarítsanak, fertőtlenítsenek. Én ezt a lépést megtettem és napokon belül meg is érkezett a segítség.

Osztják a csomagokat

A csomagokért nem kell természetesen elmenniük sehová az érintetteknek. A kiosztásban a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai segítenek.

Tovább bővítik a gyermekétkeztetést

Mint ismert, március 17-től az otthonukban tartózkodó hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, összesen 974 fő részére napi egyszeri étkezést biztosít az önkormányzat házhozszállítással. Április elsejétől bővítik az intézményi gyermekétkeztetést, az általános iskolások tízórait és uzsonnát is igényelhetnek majd, a megszokott térítési díjak ellenében.

 

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Nyíregyházi kislány lett a Grand Prix győztes

Nyíregyházi kislány lett a Grand Prix...

Az elmúlt napokban hét ország közel harminc versenyzője vett részt a Little...