Koronavírus, edzések, válogatottság – Nyíregyháziként Miamiban

Koronavírus, edzések, válogatottság – Nyíregyháziként Miamiban

Koronavírus, edzések, válogatottság – Nyíregyháziként Miamiban

A Cséke György név örökre összeforrt a Spartacuséval. A legendás védő tagja volt annak a csapatnak, mely Nyíregyháza történetében először feljutott az NB-I-be.

Az édesapja nevét viselő fia gyakorlatilag a futballpálya mellett nőtt fel, később ő is remek játékos lett, és játszott is a Szpariban. Jelenleg Az Egyesült Államkoban él, és Miamiban dolgozik edzőként. 

-    Évekkel ezelőtt amikor ide érkeztem, mindent a nulláról kellett kezdenem. Egy voltam azok közül, akik nagy álmokkal jöttek Amerikába, és korábbi magyar labdarúgóként meg kellett dolgoznom azért, hogy elfogadjanak, és egyre feljebb lépjek a ranglétrán. Volt amikor mindössze 20 dollár volt a zsebemben, de nem adtam fel, tudtam mi a célom, és kitartottam mellette. Rengeteget segített ekkor a testvérem is!  Hosszú Katinka, vagy Dárdai Pál mondatai adtak erőt, ők is a munkában hisznek. És lám, meglett az eredménye! Ma már rengeteg fiatallal dolgozhatok együtt, Pintér Dominic személyében pedig büszkén mondhatom, hogy korosztályos válogatott kerettag trénere lehetek. Ő itt született Amerikában, és bár az Egyesült Államok nemzeti csapata is megkereste, ő a magyar válogatottságot választotta inkább – mesélte Cséke György. 

Több tucat pálya

Egy hatalmas sportlétesítményben tartja az edzéseket. Ezekben a parkokban több tucatnyi pálya található, melyeken folyamatosan tartanak amerikaifutball, lacrosse és soccer edzéseket – utóbbi az európai foci.

De nem csak a körülmények különböznek. 

-    Teljesen más a gyerekek mentalitása. Soha nem kell őket edzésen motiválni, mindent beleadnak a tréningeken, nem panaszkodnak, örömmel végzik a feladatokat. A napokban egy fertőtlenítés miatt a pályát nem tudtuk használni, ezért mellette, magas fűben edzhettünk. Egy szavuk sem volt, alig várták, hogy focizzunk – tette hozzá a nyíregyházi tréner. 

Koronavírus-járvány

Apropó fertőtlenítés. A koronavírus Floridát is elérte. 

-    Itt nem szokatlan, ha fel kell készülni egy veszélyhelyzetre. A hurrikánok miatt gyakran előfordul, hogy a boltokból felvásárolják az árukat az emberek. Képesek 4-5 órát a benzinkúton állni a vihar előtt. Most a tartós élelmiszerek mellett a hús, a WC papír és a fertőtlenítő volt a sláger, ezek gyorsan eltűntek a polcokról. Megváltozott az élet, kevés a turista, sokkal kevesebben vannak az utcákon. Ahol máshol dugó van az utakon, most alig van autó. Mi is 2-3 fős kiscsoportokban edzhetünk csak, amíg be nem zárják a sportparkokat – vázolta a kinti helyzetet Cséke György. 

Jelenleg szülei is kint vannak vele. Miamiban közben igazi futball-láz van. Amióta David Beckham komoly szerepet vállalt a profi csapat irányításában, egyre több gyerek akar focizni. A pletykák szerint pedig jövőre akár Cristano Ronaldo, vagy Lionel Messi is az Inter Miami játékosa lehet…

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó

Sport- és élménytáborokat szervez nyáron a Sportcentrum a 6-12 éves korosztály részére

Sport- és élménytáborokat szervez nyáron...

Sport- és élménytáborokat szervez nyáron a Sportcentrum a 6-12 éves korosztály...

Nyíregyháziak Kínában, a Nagy Fal Maratonon

Nyíregyháziak Kínában, a Nagy Fal Maratonon

Anya és lánya közösen indultak a nem hétköznapi megmérettetésen. Nézd meg a...