Jól veszi az akadályokat a nyíregyházi hobbiszakács

Jól veszi az akadályokat a nyíregyházi hobbiszakács

Jancsi papa karantén-menüje

A boltok polcairól az utóbbi hetekben nemcsak a kézfertőtlenítő és a vécépapír tűnt el, hanem az emberek bevásároltak élesztőből, cukorból, lisztből és tojásból is (rendesen). Már csak az a kérdés, mihez kezdjenek az alapanyagokkal. A nyíregyházi Iglai János bizonyítottan jól veszi az akadályokat: egy ilyen nem várt elzárás ideje alatt is finomságokat varázsol az asztalra, ötleteit pedig a közösségi portálon is megosztja. (Megjelent a Nyíregyházi Digitális Napló március 30-ai számában.)

Tirpák tarhonyaleves; rakott-töltött virslivarázs; tóparti tirpák árvagulyás; brassói aprópecsenye; resztelt csirkemáj almás krumplival; vagy éppen chilis bab – csak néhány a hobbiszakács sok száz étele közül.

A nyugdíj előtti felmentését töltő Iglai János napról napra olyan ételajánlatot állít össze saját Facebook-oldalán, amelyek a rendkívüli helyzetre tekintettel az otthon lévő, nem kurrens alapanyagokból is viszonylag gyorsan elkészíthetők.

Kuktái is vannak

 – Nekem a sütés-főzés lett az utóbbi években a hobbim. Évekkel ezelőtt elindítottam a Facebookon egy „blogot”, egy darabig „Vacsi­ötlet” volt a neve, aztán ahogy jöttek az unokák, „Jancsi ­pa­pa és kiskuktái” néven futott, majd lett „Lakásétterem”, most pedig, hogy két hete önkéntes karanténban vagyok, és nincsenek itt az unokáim, „Jancsi papa menüajánlata a karanténból” címmel jelentkezem.

Már legalább 300–350 étel receptjét feltöltöttem képekkel együtt a hírfolyamomba. Mivel kezdő szakácsok is lehetnek az olvasók között, lépésenként írom le az elkészítési módot, és a tálalásra is nagyon ügyelek. A ma­gyaros konyha híve vagyok, de szeretek újítani, változtatni, még a legegyszerűbb ételeket is „felturbózom”. Csütörtökön törtem meg az önkéntes karanténomat, ki kellett mennem a boltba, de azon vagyok, hogy olyan ételeket mutassak be, amelyekhez az alapanyagnak minden háztartásban meg kell lenni.

Iglai János menüajánlatát részletes recepttel és fotókkal folyamatosan nyomon követhetik Facebook-oldalán!

Hogy hogyan vészeljük át a konyhában az önkéntes karantén időszakát, arról bővebben is mesél nekünk. A cikket teljes terjedelmében elolvashatják hamarosan a nyir­egy­haza.hu weboldalon.

#kapcsolódó

Újabb kiállítás nyílik a Zrínyiben

Újabb kiállítás nyílik a Zrínyiben

Az idén száz esztendős Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium újabb...

Térfigyelő kamera által rögzített felvételt nézhettek a diákok a tárgyaláson

Térfigyelő kamera által rögzített felvételt...

A diákok végig tiszteletben tartották a bíróság tekintélyét.