Sürgősségi fogászati alapellátás Nyíregyházán

Sürgősségi fogászati alapellátás Nyíregyházán

Helyszíni szemlét tartott Nyíregyháza polgármestere

A fogorvosi sürgősségi alapellátás Nyíregyházán biztosított és biztonságos, az egészségügyi dolgozók részére elegendő és megfelelő védőfelszerelés áll rendelkezésre.


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere április 17-én helyszíni szemlét tartott és személyesen tájékozódott a sürgősségi fogászati alapellátás megszervezését illetően. A Szent István út 14. sz. alatti rendelőintézetben Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója és Dr. Karácsony Éva fogorvos, címzetes főorvos fogadta és mutatta be az eljárásrendet.

A fogászati ellátásra jelentkező betegekhez hasonlóan, az épületbe történő belépéskor az egészségügyi szakszemélyzet a COVID-19-re kialakított eljárást betartva a polgármester lázát is megmérte, továbbá kikérdezte a protokoll szerint, ezután indulhatott el az épületben a polgármesteri „vizit”.

A járványügyi helyzet miatt március 30-ától a hétköznap nyújtott fogorvosi sürgősségi alapellátást kizárólag az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Nyíregyháza, Szent István utca 14. szám alatti épületében, az 1. emeleti 23-as rendelőben minden munkanap 8-14 óráig lehet igénybe venni. Telefonszám: 06/20/6699-315 A sürgősségi fogorvosi ellátást igénybe vevő nyíregyháziak a saját körzeti fogorvosukkal előzetesen egyeztetve, a véleményüket kikérve kereshetik fel a sürgősségi fogorvosi rendelőt. A rendelőintézetbe érkező betegek előzetesen egy kötelező gyorsvizsgálaton esnek át, ami testhőmérsékletmérésből és protokoll szerinti kikérdezésből áll. Az önálló működésű, beléptető rendszer kialakításának célja a COVID-19 által fertőződött és/vagy tünetekkel rendelkező betegek kiszűrése. Akinek az nem áll rendelkezésére, arcmaszkot és egyszer használatos kesztyűt kap az ott tartózkodás idejére. Ha több beteg várakozik, azt az épületen kívül, egymástól biztonságos távolságra tehetik meg, amihez egy az épület mellett felállított sátor is rendelkezésre áll.

Fogászati ügyeleti ellátás

A hétvégi fogorvosi ügyelet sürgősségi esetben Nyíregyházán a Szent István u. 70. sz. alatti Központi Orvosi Ügyelet épületében továbbra is elérhető. Első választandó eljárás az ügyelet telefonon történő megkeresése, amely alapján tanácsot, tájékoztatást kap a beteg az állapotának megfelelően szükséges további ellátásról. Amennyiben az ügyeletes fogorvos a beteg ellátását szükségesnek látja, úgy fogja javasolni az fogorvosi ügyelet személyes felkeresését. Amikor a beteg az orvosi ügyeletnél megjelenik, egy előzetes szűrésen vesz részt a bejáratnál: 1. testhőmérséklet mérés 2. COVID-19 csekklista elvégzése. Ezt követően történik meg a beteg ellátása a rendelőben. Akinek az nem áll rendelkezésére, itt is arcmaszkot és egyszer használatos kesztyűt kap az ott tartózkodás idejére.

Telefonszám: +36-42/595-424



Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Egyre többen mondják vissza a magyarországi szállásfoglalásukat

Egyre többen mondják vissza a magyarországi...

Egyre többen mondják vissza a magyarországi szállásfoglalásukat

A felnőttképzésben már készülnek az őszi rohamra

A felnőttképzésben már készülnek az...

A hazai oktatási piacon az ősz a legmozgalmasabb időszak.