A házasságkötések száma nem csökkent Nyíregyházán veszélyhelyzet idején sem

A házasságkötések száma nem csökkent Nyíregyházán veszélyhelyzet idején sem

A házasságkötések száma nem csökkent Nyíregyházán veszélyhelyzet idején sem

Nyíregyháza MJV Önkormányzata megteremtette annak feltételeit, hogy a veszélyhelyzetben is a lehető legbiztonságosabb keretek között legyenek megtartva az esküvői szertartások. Az intézkedéseknek köszönhetően egyetlen esküvői esemény hivatal által történő lemondására sem került sor.

A veszélyhelyzet kihirdetésével sem állt meg az élet Nyíregyháza MJV Önkormányzatánál, hiszen a 2020. március-, áprilisában közel annyi esküvő megtartására került sor – szám szerint 48 esemény - a Polgármesteri Hivatal gróf Károlyi Ferenc termében, mint tavaly egész első negyedévben. Önkormányzatunk az első perctől fontos szempontnak tekintette, hogy a házasságkötések a veszélyhelyzet kihirdetése ellenére is megtartásra kerülhessenek, ezért megteremtette annak feltételeit, hogy azok a lehető legbiztonságosabb keretek között legyenek megtarthatóak.

A házasságkötő teremben a szertartások között takarítás és fertőtlenítés zajlik, a terem pedig úgy lett berendezve, hogy abban a szűk család részvételével (az ifjú párral együtt 12 fő) biztonságosan, a megfelelő távolságot megtartva lehet tartózkodni. Ezáltal nem szükséges a pároknak külön védőintézkedésekről gondoskodniuk

Nagy öröm számunkra, hogy ezen intézkedéseknek is köszönhetően mindösszesen 8 pár mondta le a korábban megbeszélt időpontját a házasságkötési szándékot bejelentők közül. Természetesen jelen helyzetben a lehető legnagyobb rugalmassággal kezeljük a párok igényeit, így lehetőség van az előzetesen lekötött időpont áthelyezésére is. Ezzel a lehetőséggel a korábban bejelentkezettek közül 30 pár élt a mai napig. Ők azok a párok, akik mindenképpen ragaszkodnának ahhoz, hogy a szertartáson minden vendég részt vegyen és a szertartást követően, vendéglátóhelyen kerüljön sor az esemény ünneplésére.

A vendéglátóhelyekre korábban lefoglalt úgynevezett külső házasságkötések esetén pedig lehetőségük van a pároknak arra is, hogy a házasságkötésre a gróf Károlyi Ferenc teremben kerüljön sor. Összehasonlításban elmondható, hogy a tavalyi rekordév azonos időszakához viszonyítottan az idén az első negyedévben több, mint kétszer annyi, szám szerint 104, házasságkötésre került sor Nyíregyházán, ami Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata számára kifejezetten öröm.

Dr. Kása Brigitta

aljegyző

#kapcsolódó

Az úszótábor is elkezdődött!

Az úszótábor is elkezdődött!

1600 KISDIÁK TÁBOROZIK IDÉN NYÁRON NYÍREGYHÁZÁN

Menetrendi finomhangolás – Kisebb változások lépnek életbe a Volánbusz járatain szombattól

Menetrendi finomhangolás – Kisebb változások...

Menetrendi finomhangolás – Kisebb változások lépnek életbe a Volánbusz járatain...