Nyíregyházán is megkezdődik a bentlakásos idősotthonok fertőtlenítése

Nyíregyházán is megkezdődik a bentlakásos idősotthonok fertőtlenítése

Nyíregyházán is megkezdődik a bentlakásos idősotthonok fertőtlenítése

A mai napon Nyíregyháza polgármesteréhez is megérkezett a honvédelmi miniszter tájékoztató levele a bentlakásos idősotthonok fertőtlenítéséről, amelyet a Magyar Honvédség katonái végeznek városunkban és megyénkben, valamint az ország több pontján koordinált módon.

A Magyar Honvédség megtervezte a városunkban működő ezen intézmények fertőtlenítésének ütemezését. Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelében úgy fogalmazott: „…Magyarország teljes lakossága számára fontos, hogy szüleink, nagyszüleink boldogan és a jelenlegi helyzetben a lehető legalacsonyabb kockázat mellett tölthessék egy egész életen át tartó munka után megérdemelt nyugdíjas éveiket”.

Nyíregyházán minden esetben az intézmények vezetőivel előre egyeztetett módon kezdik meg a kért fertőtlenítést a katonák. A városban működő 14 idősotthon közül elsőként várhatóan a legnagyobb gondozotti létszámmal rendelkező otthonban kezdik meg a munkát a fertőtlenítő egység tagjai a következő napokban. Az önkormányzat fenntartásában a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai idősotthona lesz érintett. Az említett intézmény két telephelye összesen 63 férőhellyel rendelkezik, ahol 2020. március 9-től a humánjárvány terjedésének és következményeinek megelőzése érdekében valamennyi előírt intézkedést bevezették a kiadott kormányrendeleteknek, ajánlásoknak és tisztifőorvosi utasításoknak megfelelően az ellátottak és a dolgozók fokozott védelme érdekében. Jelenlegi ismereteink szerint a városunkban nincs igazoltan koronavírussal fertőzött beteg idősotthonban, a fertőtlenítés a megelőzést és a még nagyobb biztonságot szolgálja. Nyíregyháza polgármestere fenntartótól függetlenül külön levélben kéri az idősotthonok vezetőit az együttműködésre, ahogyan az önkormányzat is mindenben együttműködik a városban tartózkodó katonákkal, hiszen ellátottjaink egészségének védelme, biztonsága számunkra a legfontosabb.

Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője

#kapcsolódó

Sorban álltak a nyíregyháziak a kultúráért

Sorban álltak a nyíregyháziak a kultúráért

URMAI GÁBOR IMÁDJA NYÍREGYHÁZA KULTÚRASZERETETÉT - A palacsintás király nagy...

Október 31-én nyit a Júlia Fürdő

Október 31-én nyit a Júlia Fürdő

Az energetikai korszerűsítési munkálatok mellett nem tervezett, ám szükségszerű...