Fizetési kötelezettség alóli mentesség az önkormányzati tulajdonú üzletek bérlőinek

Fizetési kötelezettség alóli mentesség az önkormányzati tulajdonú üzletek bérlőinek

Fizetési kötelezettség alóli mentesség az önkormányzati tulajdonú üzletek bérlőinek

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben életbe lépő korlátozásokra, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiségek bérleti díj fizetési kötelezettség alóli mentességéről rendelkezett.

A rendelet célja, a Magyarország Kormánya által hozott döntések alapján bevezetett korlátozó intézkedések, a járványügyi helyzetre tekintettel tett ajánlások, illetve a gazdasági következmények enyhítése érdekében Nyíregyháza MJV Önkormányzata segítse azokat a Nyíregyháza közigazgatási területén működő, kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozásokat, cégeket, természetes személyeket, akik kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló üzlethelyiségeket bérelnek és használnak.

Azon bérlők, akik a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 11-31. között az önkormányzati tulajdonú üzletüket bezárták és az üzlethelyiségben folytatott tevékenységüket legkésőbb 2020. április 1. napjától szüneteltetik, bérleti díj fizetési kötelezettségük teljesítése alól az alábbi kedvezményeket kapják 2020. április 1-jétől június 30-áig:

Azon bérlők részére, akiket a járvány miatt hozott kormányzati intézkedések bezárásra köteleznek, 75 % bérleti díjkedvezmény nyújtható. Feltétele, hogy a bérlő vállalja, az alap bérleti díj 25 %-át 2021. évben havonta, évi 12 egyenlő részletben visszafizeti.

Azon bérlők részére, akiknek a kormányzati intézkedések hatására, illetve a veszélyhelyzet következtében jelentősen csökkent a nyitvatartási idejük, és vásárlói forgalmuk, 50 % bérleti díjkedvezmény nyújtható. A díjfizetés alóli mentesség feltétele, hogy a bérlő a Polgármesteri Hivatalnál bejelentse kereskedelmi tevékenységének szüneteltetését, üzletének átmeneti zárva tartását. Ennek benyújtási határideje legkésőbb 2020. április 30.

Amennyiben a veszélyhelyzet fennállása alatt a bérlő a bérleményben végzett tevékenységet ismét megkezdi, erről az Önkormányzatot a tevékenység megkezdése előtt köteles legalább 3 munkanappal írásban értesíteni.

A rendelet hatálya nem terjed ki azon bérbeadott önkormányzati tulajdonban álló helyiségekre, amelyek a jelen rendelet hatálybalépését megelőzően – nem a járványügyi helyzet miatt történő bezárás okán – voltak használaton kívül. A bérleti díj kedvezményekre vonatkozó rendelet 2020. április 22-án lépett hatályba.

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője

#kapcsolódó

"Vigyázz magadra!" Hogyan terjed a füst?

"Vigyázz magadra!" Hogyan terjed a...

Hallottál már róla, minden bizonnyal, hogy a füst, az bizony felfelé száll!...

Helyzetjelentés kedd reggeli adatok alapján a koronavírusról

Helyzetjelentés kedd reggeli adatok...

Helyzetjelentés kedd reggeli adatok alapján a koronavírusról