Müller Cecília: Sehol a világon nincs ilyen hatékony védőoltási rendszer

Müller Cecília: Sehol a világon nincs ilyen hatékony védőoltási rendszer

Müller Cecília: Sehol a világon nincs ilyen hatékony védőoltási rendszer

Újabb 60 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2443-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tartott a legfrissebb fejleményekről.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tartott a betegséggel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről.

Az adócsökkentés több pénzt hagy a vállalkozóknál és családoknál

Az adócsökkentések segítik a munkahelyek védelmét és a gazdaság újraindítását – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

 

Izer Norbert hangsúlyozta: ez a kormány az adócsökkentést választotta válságkezelési módszerként szemben a baloldali kormánnyal, akik „adóemelésekkel és megszorításokkal operáltak” 2008-ban. Kiemelte: a kormány továbbra is az adócsökkentés politikájában hisz.

Tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt a kormány már több mint 600 milliárd forintot költött védekezésre, illetve a védekezést szolgáló eszközök beszerzésére, csak adóintézkedésekre pedig

több mint 300 milliárd forintot fordítottak.

Hozzátette: a meghozott intézkedések szintén 300 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál, illetve a családoknál.

Egyre több a gyógyult

Már 2443-ra nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Sajnos elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idős, krónikus beteg volt. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma – mondta a sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tiszti főorvos. Kitér arra is, hogy jelenleg 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelte, örömhír, hogy

már 458-an gyógyultan távoztak a kórházból.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő a magyar követőrendszer

Müller Cecília elmondta: óriási kincse van Magyarországnak, mert a hazai védőoltási rendszer „egy csoda”. Magyarországon 12 féle fertőző megbetegedéssel szemben 99,8 százalékos átoltottság van. Ezen felül a magyar kormány a HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást is biztosítja.

Sehol a világon nem működik ilyen szoros követőrendszer” – hangsúlyozta.

Kiemelte: európai immunizációs hetet ünneplünk a magunk módján, ami azért fontos, mert ilyenkor számos információra és új felfedezésre derül fény, melyekre nagyobb szükség van mint valaha.

A védőoltás a megelőzés elsődleges eszköze. Nem csak a beoltott személyt, hanem a környezetében élőket is védi” – fogalmazott a tiszti főorvos., aki megköszönte a vakcina kifejlesztésén dolgozók fáradtságos munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a védőoltás minél hamarabb elkészülhet.

Biztatóak a magyar kutatások

Több kutatócsoport dolgozik koronavírus betegek kezeléséhez szükséges oltóanyagok előállításán. A kutatások egyik eredménye, hogy egy súlyos állapotú betegnek olyan vérplazmát adnak, ami felgyógyult betegtől származik. Müller Cecília szerint biztatóak az eddigi kutatási eredmények.

Május 3-ig érvényesek az eddigi korlátozások

Továbbra is csak alapos okkal hagyhatják el lakóhelyüket az emberek – hangsúlyozta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: a kormány korábbi döntése értelmében május 3-ig maradnak érvényben a kijárási korlátozások. Az új szabályokról a kormány rendeletben fog dönteni, addig azonban a jelenlegi szabályoknak megfelelően csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. Az élet újraindítása, a korlátozó intézkedések feloldása csak fokozatosan, szigorú menetrend szerint lehetséges majd.

A települési önkormányzatok erre a hétvégére is meghatározhatnak szigorúbb szabályokat – tette hozzá.


hirado.hu

#kapcsolódó

A külföldiek körében is népszerű az Aquarius Élményfürdő

A külföldiek körében is népszerű az...

Bár még a Parkfürdő nyitásáig egészen pontosan 20 éjszakát át kell aludnunk,...

ÚJABB ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA FEJEZŐDÖTT BE

ÚJABB ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA...

Befejeződött a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ által üzemeltetett 1....