Elmarad a ballagás – 2500 diák búcsúzik a Nyíregyházi Szakképzési Centrumtól

Elmarad a ballagás – 2500 diák búcsúzik a Nyíregyházi Szakképzési Centrumtól

Elmarad a ballagás – 2500 diák búcsúzik a Nyíregyházi Szakképzési Centrumtól

2500 diák ballagott volna el csütörtökön a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz intézményéből. Az ünnepséget a járvány miatt nem lehet megtartani, így egy különleges módot választott a centrum a búcsúra. Egy kisfilmmel és egy ebből készült kiadvánnyal zárják a végzősök tanulmányi időszakát.


Csütörtök délelőtt szólt volna utoljára a csengő a végzős hallgatóknak a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz intézményében. Az utolsó osztályfőnöki óra és a ballagási ünnepség azonban a jelenlegi járvány miatt elmarad, a búcsú rendhagyó módon történik a pedagógusok és a tanulók között. Ahogy az oktatás, a ballagás is az online térbe költözött a 2019/2020-as tanévben.

Különleges ballagás

„Ebben a rendhagyó helyzetben nagyon kreatívan próbálnak meg az iskolák búcsúzni a végzősöktől, akár úgy, hogy egy hagyományos ballagást próbálnak online megtartani. Az osztályfőnökök búcsúznak a diákoktól és nagyon sokan bíznak abban, hogy lesz majd alkalmunk arra, hogy valóban elköszönjünk és sokan gondolkodnak abban, hogy esetleg egy későbbi időpontban szervezik meg a ballagást. A Nyíregyházi Szakképzési Centrumban régi hagyomány, hogy nemcsak iskolai ballagás van, hanem a végzősöktől és különösen azoktól, akik valamilyen módon öregbítették az iskolát, a centrum hírnevét, külön is elköszönünk. Egy kisfilmmel próbáltunk meg elköszönni közösen, a tíz intézmény igazgatói és a centrum vezetése a végzősöktől” – mesélte Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Készülnek a vizsgákra

Ezzel a kisfilmmel azt is üzenik a diákoknak, hogy a pedagógusok és a vezetőség számára is hiányzik a ballagás pillanata, illetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgán minden feltétel biztosított legyen a diákok számára. A főigazgató azt is hozzátette, kitartást kívánnak a vizsgázók számára, készüljenek, hogy a helyzet ellenére is a lehető legjobbat hozzák ki magukból, amikor a számonkérés következik. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 2500 diákja közül 920-an készülnek érettségire, 1600-an pedig szakmai vizsgára.

Nagy Boglárka

#kapcsolódó

OLVASÓI LEVÉL - KÖNNYEBB KÓRHÁZI PARKOLÁS

OLVASÓI LEVÉL - KÖNNYEBB KÓRHÁZI PARKOLÁS

Olvasó levél - A kórházi parkolás kényelméről szeretnék pár gondolatot megosztani...

NYELVI TÁBOR SÓSTÓHEGYEN

NYELVI TÁBOR SÓSTÓHEGYEN

Nyelvi táborban gyakorolhatják az angol és a német nyelvet a nyíregyházi általános...