Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók

Ezer táblagéppel ismeri el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) azon egészségügyi szakdolgozók pótolhatatlan munkáját, akik a koronavírus-járvány alatt az élvonalban végzik munkájukat – közölte a kamara az MTI-vel hétfőn.

Tudatták: márciusban jótékonysági céllal hirdetményt írtak ki, amelyre sok adomány és felajánlás érkezett. Az adományra 3500 egészségügyi szakdolgozó pályázott, akik közül a kamara országos elnöksége objektív értékelési szempontok alapján – a területi szervezetek létszámarányait is figyelembe véve – választotta ki a győzteseket – írták.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Magyar Telekom, a Samsung Magyarország és a MESZK együttműködésében megvalósuló támogatás keretében ezer győztes több mint százmillió forint értékben kapott táblagépet, valamint egy meghatározott, aktuálisan ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomagot.

Az adomány célja, hogy a szakdolgozók gyermekei minél több eséllyel vehessenek részt a távoktatásban – tették hozzá.

Ismertették: a győztes pályázók többsége (588 ember) az ápolás különböző területén – például felnőtt, gyermek, intenzív – és az otthoni szakellátásban dolgozik. 144 nyertes a mentésügyben és sürgősségi ellátásban tevékenykedik. 268-an pedig a kamara további tizenegy szakmai tagozatából pályáztak sikeresen.

A tableteket a kamarai területi, helyi szervezeteiben péntekig lehet átvenni.

MTI

#kapcsolódó

A SIKER FELÉ VEZETŐ ÚTON

A SIKER FELÉ VEZETŐ ÚTON

Kohut Árpád mindössze huszonhárom éves, de már kipróbálta magát a modell-,...

Az eső sem moshatta el a Széchenyi napot!

Az eső sem moshatta el a Széchenyi...

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai...