Első vidéki városként Nyíregyházán közlekedik ezentúl a Városnéző busz

Első vidéki városként Nyíregyházán közlekedik ezentúl a Városnéző busz

A járatok mindennap 13 óra 30 perctől, a Nyíregyházi Állatparktól indulnak.

Első vidéki városként Nyíregyházán közlekedik ezentúl nyitott tetejű városnéző autóbusz. A City Sightseeing globális hálózata minden kontinensen, összesen 133 városban megtalálható, ezentúl a szabolcsi megyeszékhelyen is. A járatok mindennap 13 óra 30 perctől, a Nyíregyházi Állatparktól indulnak.

A világvezető emeletes nyitott városnéző autóbuszos szolgáltatója érkezett Nyíregyházára. A hatalmas piros busz már önmagában is figyelemfelkeltő, a fővárosban több tízezer ember használja évente.

„A brand a bolygó valamennyi kontinensén megtalálható 133 városban, mi a magyarországi képviselők vagyunk. Budapesten tevékenykedünk, ott szervezzük a városnéző kirándulásokat. Második városként Nyíregyházára esett a választásunk, tekintettel arra, hogy az elmúlt tíz évben a város rendkívül dinamikus fejlődést tudhat magáénak, valamint itt található Európa legszebb és méltán leghíresebb vadasparkja, ami magában is óriási vonzerőt jelent az ide látogatók és a családosok számára” – mondta Tóta Zsolt, a Programcentrum Kft. tulajdonosa.

Nyíregyházán marad a busz

Az autóbusz indítását a VIDOR programjával kötötték össze, de nem csak a fesztivál idején közlekedik Nyíregyházán. Többek között azért is esett a választás Nyíregyházára, mert a tavalyi évi vendégéjszaka-számokban nagyon jó eredményt ért el a város.

254 ezer vendégéjszaka

„254 ezer lett a Nyíregyházára látogató turisták vendégéjszaka-száma, csak hogy érzékeltessem a nagyságrendet, 100 és 110 ezer között volt tíz évvel ezelőtt. Ha hozzávesszük, hogy a Hunguest Hotel Sóstó tavaly csak novemberben nyílt meg, tehát ebben még vannak tartalékok. Sajnos nem ez az év lesz most a COVID-járvány miatt, itt most nem tudjuk hozni a tavalyi számot sem, de az egy nagyon ígéretes és attraktív dolog, hogy az elmúlt tíz évben mindig nőtt az ide látogató turisták száma és a vendégéjszakák száma is” – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Azért is kell külön választani a turisták és a vendégéjszakák számát, mert sokan jönnek például Kassáról vagy Szatmárnémetiből, a közelség miatt viszont nem alszanak itt.

Autóbusz a látványosságoknál

A buszok a Nyíregyházi Állatparktól indulnak, a Parkfürdőn, a Hősök terén át a Kulturális Negyedig közlekedik, majd vissza a Sóstói-erdőnél van a végállomás.

„Van egy kialakított útvonal, ami érinti Nyíregyházának a helyi nevezetességeit, látnivalóit. Az autóbuszon egy guide várja a vendégeket, aki egy élőszavas idegenvezetést tart, illetve a szolgáltatáscsomag, a jegy ára nemcsak az autóbuszos közlekedést tartalmazza, hanem egy belvárosi sétát is” – tette hozzá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A városnéző autóbusz Sóstó és a belváros között 2020. augusztus 20-tól rendszeresen közlekedik, a járat 13.30-tól óránként indul. A menetjegyeket városszerte több ponton is meg lehet vásárolni.


#kapcsolódó

KRÚDYS SIKER

KRÚDYS SIKER

KRÚDYS SIKER AZ ANGOL NYELVŰ VITAVERSENY KÖZÉPDÖNTŐJÉBEN

Inczédys büszkeség

Inczédys büszkeség

Tűzoltó lett az egykori inczédys diákból.