A Wizz Air törli valamennyi Debrecenből induló járatát

2020.09.01.
A Wizz Air törli valamennyi Debrecenből induló járatát

Szeptemberre leáll a párizsi és a lárnakai járat is.

Az augusztus 28-i Kormányinfó után gyorsan lépett a Wizz Air: a cég 12 útvonal kivételével leállítja magyarországi működését.

A kormány a határzárat elvileg egy hónapra jelentette be, ennek értelmében októbertől újra elérhetők a menetrendben a járatok, de az Okosutas szerint elég kicsi az esély, hogy egy hónap után kinyissák az országot.

A zárásra két lépésben kerül sor: szeptember első hetében a ritkítás után is még maradt egy-két járat az összes működő útvonalon, hogy aki akar, el tudjon menni, illetve haza tudjon jönni. A második héttől jön a durva Wizz-satu. A megmaradó útvonalak közül csak Londonba lesz napi járat (eddig három volt tervezve szeptemberre), Eindhovenbe az eredeti heti 10-ből marad 5. A következőkre heti kettőre szűkül a kínálat: Stockholm-alsó, Párizs, Brüsszel-alsó, Bázel, Milánó, Athén, Dortmund és Berlin. Heti egy járat a Wizz bejelentése szerint megmarad Máltára és Ciprusra is, de itt ellentmondás van, a menetrendből ezek is eltűntek.

Debrecenből heti kettő London marad, minden más leáll. Ezeket is a lutoni bázis adja, tehát a koronavírus miatt egygépesre összement debreceni bázis teljes egészében leáll.

Legalább az utasok nagy része fellélegezhet: akik amúgy sem tudtak volna utazni a határzár, illetve a karantén miatt, a törlések miatt visszakapják a repjegy árát. Akinek épp megmaradó járatra volt foglalása, annak nem volt szerencséje, bukja a jegyet, ha nem utazik.