Beláthatatlan ideig elmaradnak a Cantemus Kórus bérletes koncertjei

Beláthatatlan ideig elmaradnak a Cantemus Kórus bérletes koncertjei

Beláthatatlan ideig elmaradnak a Cantemus Kórus bérletes koncertjei

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Cantemus Kórus Igazgatósága, melyben arról értesítenek, hogy határozatlan ideig háttérbe vonulnak. Természetesen elmarad a Talamba együttes novemberi koncertje is.

Az elmúlt hónapok viszonylagosan nyugodt, reményt keltő munkamenete, az augusztusi „Felkelt a napunk” online éneklési rekord sikere után úgy gondoltuk, hogy szeptembertől visszatérhet életünk a normális kerékvágásba. Elmaradt koncertjeink megtarthatók lesznek, érkeznek újabb felkérések, és bár talán nem a megszokott intenzitással, de élhetjük megszokott életünket, folytathatjuk művészi munkánkat – áll a közleményben. Mindent felülírt azonban a COVID. Szeptember 12-től – a fenntartóval egyeztetve – határozatlan ideig elmarad a Cantemus kórus valamennyi próbája és előadása.

Ahogy Szabó Soma Liszt-díjas karnagy telefonon nyilatkozta: „Nagyon nehéz most tervezni, mivel megbetegedések voltak az énekkarban is, ezért mi már a múlt héten úgy döntöttünk, hogy most egyelőre nem folytatjuk az aktív tevékenységet, viszont ezek a karanténok, amiket ránk mértek a hatóságok, lassan lejárnak. A jövő héttől mi megkezdhetnénk a munkát, de úgy látjuk, hogy rejt veszélyt magában ez a közösségi, vagy együttes munkálkodás. Mégis egy kicsit pihenőre kell állítani magunkat. Ez azt jelenti, hogy mégsem tudjuk elindítani a bérletsorozatunkat, amit szeptembertől meghirdettünk volna. Legalábbis az első koncert, ami november 7-én lett volna a Talamba Ütőegyüttessel, az most mindenképpen elmarad. De továbbra is él bennünk a remény, hogy ezt a későbbiekben meg tudjuk szervezni.”

Ahogyan Szabó Soma fogalmazott, megpróbálják a fájó dolgokat túlélni, és készülnek a tavaszra, bár nyilván lehetetlen lesz a megtervezett 2020/21-es évadot pótolni. Egyelőre felfüggesztik a már meglévő bérletek megújítását, és az új bérletek vásárlását.

„Azt gondolom, hogy az internet adta lehetőségeket megpróbáljuk mi is kihasználni – ahogy tavasszal is tettük –, és időnként megjelenünk a nyilvánosság előtt valamilyen formában” – folytatta a karnagy.

Ha a járványhelyzet engedi, valamit pótolnak az elmaradt koncertekből. A Cantemus saját bérleti programja mellett szerepeltek volna szeptember végén Szegeden, egy Dohnányi mise bemutatón. Békéscsabán pedig novemberben Verdi Requiemjét tűzték műsorra a Cantemus Vegyeskar közreműködésével.

Matyasovszki Edit

#kapcsolódó

Kilenc krónikus, idős beteg hunyt el a koronavírus miatt egy nap alatt

Kilenc krónikus, idős beteg hunyt el...

Kilenc krónikus, idős beteg hunyt el a koronavírus miatt egy nap alatt

Körbeszámlázással sem játszható ki a kata

Körbeszámlázással sem játszható ki...

Körbeszámlázással sem játszható ki a kata