SZELEKT ÁKOS AZ ÚJ KISKEDVENC

2016.06.27.
Szereted az agypörgető, gondolkodtató játékokat? Akkor Neked alkotta meg Mikó Botond és a Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. újdonsült IOS alkalmazását! Játssz Te is Szelekt Ákossal – juss át az akadálypályán, válaszolj az igaz-hamis kérdésekre és merülj el a szókirakóban. Tedd le a voksodat a szelektív hulladékgyűjtés mellett és töltsd le az App Store-ból az alkalmazást!

– Nagyon tetszett, hogy a THG Nonprofit Kft. gondolkozik újfajta technológiákban, illetve, hogy az alkalmazás egy olyan nemes célt kíván majd szolgálni, mint a szelektív hulladékgyűjtésre való tanítás – árulta el a játék megálmodója, Mikó Botond.

 


A KEZDETEK

 

Botond tizennyolc éves, és mint a legtöbb fiatal, ő is rengeteg időt tölt okostelefonján – így pontosan tudta, mivel tudja feldobni, izgalmassá tenni a fontos üzenetet és tanulságot hordozó játékot. Kvízkérdések, hulladékválogatás, igaz–hamis, szókirakó és egy Super Mario stílusú ügyességi játék várja a letöltőket. – Amikor az ugrálós játék utolsó simításait végeztem és egyik percről a másikra elkezdett működni, épp mellettem ült az egyik barátom, és pár perc után teljes értetlenséggel nézett rám, hogy mégis milyen úton-módon lett ez abból a kódsorból, és csak annyit kérdezett, hogy ilyenkor nem érzed magad nagyon királynak? Én meg csak néztem rá, hogy miről beszélsz, folyamatosan ezt csinálom, nincs ebben semmi különös – emlékezett vissza a fiatal programozó.

 


JÁTÉKOS TANULÁS

 

Szomorú vagy sem – közel huszonhárom évesen is tudott tanítani és újat mondani számomra Szelekt Ákos. Utazás vagy várakozás közben mostmár sokszor nem a közösségi oldalakra kattintok először, hanem megnézem mi a helyzet a kedvenc kis kukámmal, akire a Shopban a sikeres játékokért kapott jutalmakból a legmenőbb és egyben legtöbb pontot érő, csíkos rövidnadrágot is megvettem, és a hűtője is mindig tele van. A hulladékválogató játék hatására mára már biztosabban és gondolkodás nélkül gyűjtöm szelektíven a hulladékot, viszont a szókirakós játék terén még van mit fejlődnöm.

 

Töltsétek le Ti is!

 

Szöveg és fotók: Farkas Fanni