2020-ban az Év tanára címet Orosz Tamás kapta

2020-ban az Év tanára címet Orosz Tamás kapta

"A pedagógus pálya művészet, értékeket közvetítő hivatás"

"A pedagógus pálya művészet, értékeket közvetítő hivatás" – erről beszélt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos az Év tanára díjak átadóünnepségén, Budapesten szombaton.

"A gyerekek az iskolában tapasztalhatják meg a közösséget, mit jelent egy közösség tagjának lenni, ezért is nagy a tanárok felelőssége" – hangoztatta a miniszteri biztos.

A Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelővel együttműködve külhoni magyar pedagógusokat is jelöltek a különböző pedagógusszervezetek és diákközösségek a Középsuli.hu ifjúsági lap által alapított Év tanára díjra. Az Év tanára anyagi és erkölcsi elismerésben részesül, valamint megkapja a gravírozott “Év tanára” kitüntetést.

A jelölteket egyetemi oktatókból álló szakmai bizottság értékelte, és a diákok is voksolhattak a legnépszerűbb középiskolásoknak szóló portál felületén.

2020-ban az Év tanára címet Orosz Tamás kapta, aki a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium testnevelés tanára. Véleménye szerint a tanár-diák viszony az oktatás Szent Grálja, nagyon fontos megérteni a diákok lelkivilágát, beszélgetni velük, segíteni nekik, mert soha nem fogják elfelejteni ezeket a pillanatokat.

#kapcsolódó

Tekerd! csoport a KockaFeszten!

Tekerd! csoport a KockaFeszten!

Több mint 3000 látogató nézte meg a képeiket.

MIKULÁS AZ INCZÉDYBEN

MIKULÁS AZ INCZÉDYBEN

Megérkezett a „Tél apó” az Inczédybe is.