Ma kezdődik az idei Educatio kiállítás - Idén online

Ma kezdődik az idei Educatio kiállítás - Idén online

2021.01.21-én kezdődik az idei Educatio kiállítás!

A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között a koronavírus miatt online rendezik meg.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a virtuális térbe költözött oktatási szakkiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel - írja az Oktatási Hivatal (OH).

Az eseményen közel 100 kiállító: többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várnak benneteket és a szüleiteket. Idén rendhagyó formában, chatszobákban tájékozódhattok az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetitek a felvételi esélyeiteket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőséget.  

Az Oktatási Hivatal munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatnak benneteket. A háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehettek részt. A szakkiállításon információkkal rendelkezésre állnak a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.

A 21. Educatio kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött: ezt az esemény oldalán tehetitek meg. Fontos, hogy a rendezvényre csak az általatok választott idősávban tudtok majd belépni, gondoljátok át a regisztrációnál, hogy mikor a legalkalmasabb. A honlapon a részletes programot és a kiállítók listáját is megtaláljátok.

Milyen újításokra számíthattok?

Az idei kiállításon a beszédek visszanézhetőek is lesznek. Idén minden kiállító hoz magával letölthető digitális tartalmakat is - mondta el korábban az Eduline-nak Maszlavér Gábor, a kiállítás főszervezője. Egy másik újítás a „közlekedés”: egy térképet böngészve csak kattintanotok kell a titeket érdeklő intézményre/kiállítóra, így azonnal ott is lehettek a standján és akár rögtön kérdezhettek tőle.


eduline.hu

#kapcsolódó

Visszatért a régi diák az Aranyba

Visszatért a régi diák az Aranyba

Képzeletbeli utazás, bepillantás rejtőzködő világunk titkaiba.

Időben érkeznek meg a tankönyvek

Időben érkeznek meg a tankönyvek

Augusztus 1 és 31 között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei oktatási intézményeibe...