BALATONI GASZTROKALAUZ

2016.07.20.
Nem ez a Magyar Konyha első Balatonról szóló kiadványa – idézte fel az MTI-nek a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett: már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek.

A most megjelent kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket – előzetes kutatómunka után – a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, mely helyek milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak. A rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitvatartásokat is feltüntetik.

Gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adnak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba – mondta el Dulka Ágnes.

Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.

A zsebkönyv 2013 óta minden esztendőben frissült, idén azonban a szerzők ismét végigjárták az összes térség új és régi vendéglátóhelyeit egyaránt. A másik újdonság, hogy bekerült a Velencei-tó és Székesfehérvár térsége is, így a kiadvány már nyolc régiót tartalmaz.

A Laky Zoltán és Madary Orsolya által szerkesztett útikalauz a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt vásárolható meg.

MTI