MEGJELENT A SABERZ ELSŐ VIDEÓKLIPPJE

2016.08.09.
Két elképesztően tehetséges fiatal DJ, Maczeovics Kristóf és Makrai Benedek álmodta meg a SaberZ formációt, melynek zenei sikerei egyre csak szárnyalnak, néhány hete pedig első videoklipjük is megjelent. A Nyíregyházáról indult MindControl néven is ismert Makrai Benedek avatott be minket a kulisszatitkokba.

Korábban készült interjúnkat a következő linken olvashatjátok:

http://www.nyiregyhaza.hu/mindig-a-mara-koncentralok%E2%80%A6--interju-makrai-benedekkel-2015-11-14

 

– Előző beszélgetésünk során meséltél nekünk arról, hogy milyen érzés egyedül zenélni. Mennyiben változott ez, mióta a SaberZ elnevezésű formáció lett az elsődleges számodra?

– Nagyon sok mindenben változott, mára szinte már teljesen ez lett az életünk. Ha van egy pici szabadidőnk, mind Kristóf, mind én próbáljuk a leghasznosabban a zenébe fektetni.

 

RENGETEG MUNKA ELŐZTE MEG A LÁTVÁNYOS VIDEÓKLIPP LÉTREJÖTTÉT

 

– A hetekben jelent meg első videóklippetek a Parachutes számotokhoz. Hogy jött az ötlet, milyen volt a megvalósítás folyamata?

– Azt elsődlegesen tudni kell rólunk, hogy mi elsősorban nem a magyar piacra dolgozunk, hanem nagyrészt külföldre, és mivel az itthoni rádiós igényeknek megfelelő zenénk még nem volt, ezért elhátorztuk Kristóffal, hogy megpróbáljuk ezt a rést is lefedni egy könnyedebb, rádióbarát zenével. A megvalósítás folyamata döcögős volt, hiszen többen dolgoztunk a zenén. A gitárt Venyige Balázsnak köszönhetjük, a vocalt pedig az amerikai származású Allan Jamesnek, így néha-néha akadtak problémák, illetve csúszások, de végül elkészült a zene, majd utána másfél hónapon belül sikerült leforgatnunk a videoklippet is. A célunk az volt, hogy írjunk egy nyárias zenét, ami megfog minden korosztályt.

 

– Milyen visszhangot kapott eddig a klipp?

– Mivel még elég friss a klipp, ezért nem sok visszajelzés érkezett, de eddig csak pozitív véleményeket hallottunk vissza. Valamikor a napokban lesz kiküldve a zenecsatornáknak, valamint a rádióknak, szóval reménykedünk, hogy rá fognak harapni.

 

NEM ÁLLNAK LE!

 

– Mit szerettek leginkább a munkátokban?

– Szerintünk a legjobb része az a munkánknak, amikor a kész zenét feltöltjük a megosztókra, és olvasgatjuk alatta a kommenteket. Egy-két ilyen komment nagyon meg tudja dobni az ember hozzáállását az egész zeneíráshoz. Még azt tudnánk kiemelni, amikor világsztárok játszák a zenéinket és bemondják, hogy például „Ezt a zenét a saberz nevű magyar duo készítette, szerintünk nagyon jó, és osszátok meg velünk mit gondoltok.” Nos ez is nagyon jó érzés tud lenni.

 

– Milyen újdonságokra készüljenek a rajongók az elkövetkezendő hónapokban?

– Rengeteg zenén dolgozunk most is. Amit ígérhetünk, hogy csalódást nem fogunk okozni, és mindenképpen érdemes figyelni a közösségi médiumunkat, mivel ide érkeznek a legfrissebb zenék, hírek, képek, illetve bejelentések.

 

Kövessétek a SaberZ facebook oldalát: https://www.facebook.com/SaberZofficial

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet