Internetes oldalt indítanak a regisztrált, de még nem beoltottak emberek számára

Internetes oldalt indítanak a regisztrált, de még nem beoltottak emberek számára

Internetes oldalt indítanak a regisztrált, de még nem beoltottak emberek számára

A legfrissebb járványügyi információkról tájékoztatott az operatív törzs.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a járványügyi szabályok betartását. Mintegy 998 esetben végeztek rendőri intézkedést a kereskedelmi üzletekben – mondta Kiss Róbert a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese.

320 rendőri intézkedést végeztek a kijárási tilalom megszegése miatt. 41 rendőri intézkedés történt a korridorokon – tette hozzá.

Mindenki a harmadik hullám felszálló szakaszával küzd – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Kiemelte,

heroikus küzdelmet folytatunk a járvány ellen.

272-en hunytak el az elmúlt 24 óra alatt, és rengeteg az új fertőzött. Ez a brit mutánsnak köszönhető. Magyarországon most már csaknem 100 százalékban ez a vírusvariáns fertőz – részletezte.

Ez a variáns sokkal fertőzőbb. Egy fertőző személy négy másik személyt tud megfertőzni mintegy 15 perc alatt maszkviselés nélkül. Ez az új forma nemcsak fertőzőbb, de súlyosabb is. Világszerte azt tapasztaljuk, hogy nagyon gyorsan változik a fertőzött személy klinikai állapota.

Minden erőnkkel legyünk azon, hogy elkerüljük a fertőződést, és a megbetegedést ”– emelte ki.

Emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben dolgozók, és az önkéntesek – hangsúlyozta. Fizikailag és lelkileg is nagy teher hárul rájuk. Azzal is segítsük őket, hogy elkerüljük a fertőződést. Hozzátette, a fegyelmezettségünk legalább olyan fontos, mint korábban volt.

A védőoltási programunk az, ami majd kivezet minket a járványból” – emelte ki. Több mint 1,7 millióan megkapták már az első oltását, és több mint fél millióan a második adagot is.

A világ négy sarkába elmentünk, hogy vakcinát szerezzünk a magyar emberek számára.

Regisztráljanak, és a napokban érkező levelemre válaszoljanak” – kérte a lakosságot. Hozzátette, pontosan töltsék ki és írják alá a visszaküldendő lapokat.

A pedagógusok oltásának részletes terveit elkezdték kidolgozni.

Abban szeretnénk előnyt elérni, hogy a közösségeket védetté tegyük. Jelenleg 69 százaléka be van oltva a 65 éven felülieknek. Változatlanul a vakcinák rendelkezésre állásától függ az oltási terv üteme – magyarázta.

Brazil variánst még nem találtunk Magyarországon, de hét laboratóriumot jelöltük ki arra, hogy figyelemmel kövessék az esetleges mutációkat – fogalmazott.

„Ma délután elindítjuk azt az internetes felületet, hogy azok, akik már regisztráltak, de még nem lettek beoltva, lekérdezhetik, hogy milyen státuszban van a regisztrációjuk”

– jelentett be.

A taj-számot és az születési számot kell majd beírni, ahol egy igen vagy egy nem jelenik meg.

Akinek a honlap megerősíti, hogy van regisztrációja, annak nem kell semmit sem tennie. Akinek egy nem jelenik meg, akkor sem kell megijedni, mert néhány nap szükséges az adatok feldolgozásához. Ha több hét telt el a regisztráció óta, akkor valószínűleg hibásan rögzíthette az adatait, de ezt is javítani lehet”.

Az adatokat

az adatvedelem@neak.hu internetes címre elküldve lehet javítani.

hirado.hu

#kapcsolódó

Állatok Világnapja!

Állatok Világnapja!

Ragyogó napsütésben, sok-sok nebuló részvételével zajlott az Állatok Világnapja!

ÖRÖM A ZENE!

ÖRÖM A ZENE!

A Váci Mihály Kulturális Központ idén is megrendezi az "Öröm a Zene" elnevezésű...