Ma sem ússzuk meg szárazon, mutatjuk, hol kell zivatarokra számítani

Ma sem ússzuk meg szárazon, mutatjuk, hol kell zivatarokra számítani

Csökken a felhőzet és a csapadék súlypontja is északkeletre helyeződik.

A front mögött több fokkal hűvösebb levegő érkezik az átlaghoz képest.

Az összefüggő felhőzet a csapadék súlypontjával együtt fokozatosan kelet, északkelet felé tolódik, ott jelentős mennyiségű csapadékot okozva – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, délutántól a Dunántúlon változóan felhős idő várható, záporokkal, esetleg zivatarral is.

(Fotó: met.hu)

A legtöbb napsütés a középső országrészben várható. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, csapadékos északkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb idő várható. Késő este 5 és 11 fok között várható a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de a nyugati, délnyugati határ, illetve a Tisza vonala mentén lévő összeáramlás mentén előfordulhatnak felhősebb körzetek is. Néhol párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet.

(Fotó: met.hu)

A kora esti órákra a záporok nagy része lecseng, de néhol, nagyobb eséllyel a már említett felhősebb tájakon záporeső előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű, a fagyzugokban gyenge fagy előfordulhat.

#kapcsolódó

Elvonultak az esőfelhők, több napsütés várható

Elvonultak az esőfelhők, több napsütés...

A mediterrán ciklon hazánkban jelentős csapadékot okozott csütörtökön.

Nyíregyházán nyílt meg az első éjjel-nappal működő posta!

Nyíregyházán nyílt meg az első éjjel-nappal...

A Magyar Posta közleményben jelentette be, hogy az első éjjel-nappali postai...