Tanulj pilótának!

2017.05.12.
Öt felsőoktatási intézménnyel, köztük a Nyíregyházi Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Wizz Air, melyet dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes, az intézmény vezetője írt alá a nyíregyházi felsőoktatási intézmény részéről. A Wizz Air a pilóta utánpótlásképzés biztosítása érdekében újabb szimulátort is beszerez, amelyet jövőre állítanak üzembe.

Öt felsőoktatási intézménnyel, köztük a Nyíregyházi Egyetemmel kötött megállapodást a Wizz Air, melynek értelmében az egyetem elvégzése után a pilótaképzésben végzett hallgatók automatikusan meghívást kapnak a Wizz Air felvételi programjába. Az azonban előnyt jelent, tudtuk meg az aláírás után, ha például a nyíregyházi campuson végeztek, hiszen többek között a Nyíregyházi Egyetem is rendelkezik már a Wizz Air minősítésével.

 

A Wizz Air tájékoztatása szerint a következő öt évben azzal számolnak, hogy a pilóták száma a mostani 850-ről 1500 fölé emelkedik, ennek biztosítását is elősegíti majd a most megkötött partneri megállapodás az egyetemekkel.

Nyíregyházi Egyetem