OTTHON ÉRZI MAGÁT A HÜBNER NYÍREGYHÁZÁN

OTTHON ÉRZI MAGÁT A HÜBNER NYÍREGYHÁZÁN

Az 1997-ben alapított Hübner-H Kft. 650 munkatársat foglalkoztat Nyíregyházán, és jelentõs szerepet tölt be a cégcsoporton belül, piacvezetõ szerepe van a közúti és vasúti csuklóharmonikák gyártásában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat beruházási támogatásának bejelentésén hangsúlyozta, a 2015. és a 2016. magyar beruházási rekordéveket követõen az idei esztendõ elsõ félévi adatai alapján reális az esély arra, hogy Magyarországon 2017-ben újabb csúcsot érjenek el az itteni beruházások. Az idén az elsõ félévben 47 új magyarországi befektetésrõl állapodtak meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közremûködésével a tavalyi egész évi, rekordot jelentõ 71 projekttel szemben. A magyar gazdaság versenyképességét pedig tökéletesen példázza, hogy a világ számos országában jelentõs gyártóbázissal rendelkezõ csúcstechnológiát alkalmazó német cégcsoport Nyíregyházát választotta gyártásbõvítõ beruházásának helyszínéül.

 

SZIJJÁRTÓ: MI BIZTOSÍTJUK A LEGJOBB BEFEKTETÉSI KÖRNYEZETET

 

– Beruházási rekordéveket zártunk az utóbbi két évben, és különösen fontos, hogy mindezt akkor mondhatjuk el, amikor egy teljesen új világgazdasági korszakba lépünk be. Az új technológiák használata mindennapossá válik az ipari termelés során és ebben a kemény versenyben, amit a beruházásokért folyó nemzetközi versenyben folytatunk, csak a legjobbak maradhatnak talpon. A sikeres szereplés érdekében Magyarország biztosítja a legjobb befektetési környezetet Európában, itt van a legalacsonyabb társasági adó, személyi jövedelemadó, a munkára rakódó közteher pedig folyamatosan csökken – tette hozzá a tárcavezetõ, aki kitért arra, hogy a magyar–német gazdasági együttmûködés fontos alapja a magyar gazdaság teljesítményének. A Hübner cég nyíregyházi termelésének növelése pedig a magyar exportot is bõvíti, hiszen a társaság termelésének 99 százalékát külföldön értékesíti.

A fejlesztés megvalósításával a Hübner-H Kft. célja, hogy az alkalmazandó technológia minõségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhessen a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdítsa 70–80 százalékos piaci részesedését a jármûipari harmonikák gyártásában.

 

ITT VAN A GYÁRTÁS KÖZPONTJA

 

A ma már több mint 650 fõt foglalkoztató és 12,5 milliárd forint árbevételt realizáló Hübner-H Gumi- és Mûanyagipari Kft. 1997-ben telepedett le Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén, és mára már kiemelkedõ szerepet tölt be a cégcsoporton belül. A csuklós buszokhoz és sínes jármûvekhez – leginkább villamosokhoz és metrószerelvényekhez – gyártott átjáró rendszerek mellett a speciális gumiipari termékek gyártása is nagy ütemben fejlõdik a cégnél, mint például az ablakok és ajtók tömítésére szolgáló gumiprofilok és gumikeretek. A vállalat nevéhez jelentõs ipari teljesítmények, innovációk fûzõdnek. Például a Franciaország és Nagy-Britannia között lévõ csatorna alagútban az autókat szállító vonatok gumicsatlakozásait is ez a cég kezdte gyártani. A csúcstechnológiának köszönhetõen a Hübner-H Kft. nyíregyházi üzeme a cégcsoporton belül és világszinten is a gyártás központjává vált.

Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Nyílt nap a Wesselényiben!

Nyílt nap a Wesselényiben!

Szeretettel hívjuk és várjuk a leendő kilencedikeseket szüleikkel együtt iskolánkba!

Franciaországban 500 felett a halottak száma! Maradj otthon!

Franciaországban 500 felett a halottak...

Franciaországban 500 felett a halottak száma! Maradj otthon!