SIKERES ÖNKORMÁNYZATI TÁBOROK

SIKERES ÖNKORMÁNYZATI TÁBOROK

Még ezen a héten fogadja önkormányzati napközis tábor a nyíregyházi gyerekeket. Idén hét helyszínen, nyolc turnusban több, mint 1600 gyermek tölthette hasznosan, szakemberek felügyelete mellett a vakáció egy részét. Az utolsó héten a Kis Vakond Tanodában szórakozhatnak a kisdiákok.

HÉT HELYSZÍN, NYOLC TURNUSBAN

 

Ebben az évben június 16-án kezdték meg a nyári szünetet az általános és középiskolás diákok. Június 19-től nyári napközis táborok fogadták a nyíregyházi gyerekeket. Az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan most is 20,4 millió forinttal támogatta a táborozást. Hét helyszínen, nyolc turnusban 1600 gyermek tölthette hasznosan a vakáció egy részét. Az önkormányzat az iskola fenntartójától függetlenül most is lehetőséget biztosított valamennyi nyíregyházi lakcímmel rendelkező, helyi általános iskolába járó gyereknek, hogy jelentkezhessen a táborokba. Ezzel is támogatták a szülőket abban, hogy a vakáció idején néhány hétre megoldják a gyerekek felügyeletét, és hasznos elfoglaltságot kínáljanak számukra. A táborokban tanárok, pedagógiai szakemberek és edzők foglalkoztak az iskolásokkal.

 

ÖRÖM A DIÁKNAK, NYUGALOM A SZÜLŐNEK

 

Sziky Károlyné, programkoordinátor elmondta, nagyon jól sikerültek a táborok. Hozzátette. nagyon örültek a gyerekek, hiszen nagyon jó programok valósultak meg, és a szülők is, hiszen biztonságban tudhatták gyermekeiket.


TÁBOR, AMELY NEM TERHELTE A PÉNZTÁRCÁT

 

A nyári táborok a szülők pénztárcáját sem terhelték, hiszen mindössze az étkezést kellett kifizetni, ami egy hétre 2450 forint volt. Aki azonban tanév közben kedvezményben részesült, ezt a szünidő alatt is érvényesíthette. A nyáron lehetőség volt arra is, hogy a táborokba buszok szállítsák a vakációzókat. Ennek díja 2650 forint volt az öt napra. Az Önkormányzat minden tanulónak egy hét táborozást biztosított, de aki befizetett 15 ezer forintot, az részt vehetett több turnusban is. Önköltséges formában közel 300 gyermek táborozott idén nyáron. 2017-ben nyári napközis tábor várta a gyerekeket a Sóstói Múzeumfaluban, a Kis Vakond tanodában, és az Arany János Iskola uszodájában. Nyelvi táborban tanulhattak a gyerekek Sóstóhegyen, és a Szőlőskerti Iskolában, ügyességüket fejleszthették a szőlőskerti Focitáborban, de hasznos elfoglaltságokat kínált a Göllesz tábor is.

ME.

fotó: internet


#kapcsolódó

SUNSHINE ANGYAL A KOSSUTH TÉREN

SUNSHINE ANGYAL A KOSSUTH TÉREN

December 22-én, pénteken délután 15 órakor leszáll a Sunshine Angyal Nyíregyházán,...

Megfogalmazhatatlan élmény

Megfogalmazhatatlan élmény

A XI. Nemzetközi Cantemus Kórusfesztivál gálakoncertje augusztus 20-án volt...