RANGADÓVAL KEZDENEK A KÉZISEK

RANGADÓVAL KEZDENEK A KÉZISEK

A hétvégén megkezdődik az idény a férfi kézilabda NB-I/B-ben. A Nyíregyháza a rivális Ózd ellen lép pályára. A házigazda kerete alaposan kicserélődött a nyári szünetben.

Mindössze hat játékos maradt a tavalyi keretből a nyíregyházi együttesnél. Alaposan megfiatalodott a gárda, mindez pedig már a 2018/2019-es szezonnak szól, ekkor ugyanis összevonják a két csoportos NB-I/B-t, és az első hatban kell végeznie az együttesnek. A mostani megfiatalodott csapat az edzőmeccseken jó benyomást keltett.

- Az előjelek jók, és bár még kell idő amíg összeáll a csapat, jó úton haladunk. Nehéz bajnokság elé nézünk, mert az NB-I-ből kiesett Balmazújváros és Mezőkövesd is a mi csoportunkba került. Számunkra azonban a fő cél az, hogy a következő idényben legyünk ütőképesek - mondta Varga Zsolt szakmai igazgató, Nyíregyházi SN.

Az újak közül jobbszélső Gidai Máté Szegeden is játszott, a jobbátlövő-irányító Tóth Patrik a PLER-ben kézilabdázott, az irányító Horváczki Márió pedig Algyőn szerepelt. A két beállós közül Priczel Bence tagja volt a strandkézilabda-Eb-n negyedik magyar válogatottnak, míg Székely Nikola a Ferencvárosban nevelkedett. A balátlövő Boda Tamás Dabasról, a szélső Gyimesi Ádám Balmazújvárosból érkezett. Gubó Alex visszatért Nyíregyházára, ő legutóbb Dabason játszott. Oláh Zoltán, Gadnai Attila, Vasas György, Kurbely László, Nagy Csaba és Varga László maradt a tavalyi keretből. A csapat szombaton az Ózd ellen rajtol, mely komoly játékerőt képvisel. A találkozót vasárnap este 18 órától az NYTV-n is megnézhetik.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Brazil foci világbajnok Nyíregyházán

Brazil foci világbajnok Nyíregyházán

Június elején érkezik Nyíregyházára.

Eötvösös lányok sikerei a makói aerobik diákolimpián

Eötvösös lányok sikerei a makói aerobik...

2019. március 3-án az Aerobik Diákolimpia első fordulóján mérték össze tudásukat...