ISMÉT ELSŐ HELYEZETTEK A ZAYSOK

ISMÉT ELSŐ HELYEZETTEK A ZAYSOK

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta rendezi meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi és megyei fordulóinak legjobbjai kerülhetnek be az országos döntőbe. Idén Kaposvár belvárosában került sor a megmérettetésre közel 60 csapat részvételével.

Iskolánk, a NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 5 fős csapattal – Magyar Regina, Csercsa Sándor, Balogh Sándor, Bakó András 2/14 gyakorló mentőápoló szakos tanulók Balogh Veronika 12.C egészségügy ágazatos osztályos tanuló - képviseltette magát.  Balogh Veronika csapatkapitány vezetésével, folyamatos bíztatásával oldotta meg csapatunk a 20 állomás feladatait.

 

A verseny reggelén mindannyian idegesen és feszülten, mégis érdeklődően vártuk a balesetek imitátorai által élethűen megelevenített szituációkat. A versenybírók határozott és szigorú értékelései egyre elszántabbá tettek bennünket a verseny folyamán. Minden állomás feladatainak megoldása összetartást, valamint magas szintű szakmai tudást igényelt, melyek a tömeges balesetek kárhelyén váltak a legszükségesebbé. Délután 4 órakor, a verseny végéhez közeledve, kimerülten, mégis lelkesen értünk vissza felkészítő tanárunkhoz, Vitál Andrásnéhoz. Este az eredményhirdetésre várva, a záróünnepségen - melynek része volt egy katasztrófa bemutató – újra izgulhattunk. Minden csapatot helyezésüknek megfelelően rangsoroltak, és akkor már tudtuk, hogy benne vagyunk a legjobb háromban, és dobogóra állhatunk. A felnőtt kategóriában az első helyezést elhozva büszkék lehetünk felkészítő tanárunkra, magunkra és az iskolánkra egyaránt. Tudásunk legjavát adva bizonyítottuk jártasságunkat az elsősegélynyújtásban, hiszen csapatunk a legmagasabb pontszámot elérve, a különdíjat is kiérdemelte.

#kapcsolódó

FELÚJÍTJA A LEGO A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA MELLETTI SPORTPÁLYÁT

FELÚJÍTJA A LEGO A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA...

A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeres pályázatot nyújtott...

Ennyi többletpont jár a szakképzési oklevelekért

Ennyi többletpont jár a szakképzési...

A többletpontok kiszámolása a felvételik egyik legfontosabb része, ezért most...