Fantasztikus amit ez a nyíregyházi pedagógus tesz - Aranyanyu díjra jelölték

2017.09.25.
KECSKEMÉTINÉ SZILVÁSI ZSUZSANNA nevét szerintem sokan ismerik. Ő a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese. Fantasztikus , amit az iskolába járó gyerekekért tesz. Egyik tanítványa, a sok befektetett munkát szerette volna meghálálni és jelölte a Richter Aranyanyu díjra, pedagógus kategóriában. A zsűri négy legjobb közé választotta Zsuzsát.

Nézd meg a munkásságáról készült kisfilmet!Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen lelkes pedagógusok is vanna Nyíregyházán!


ESZKÖZE AZ INNOVATÍV TANÍTÁS, AHOL A KÉPESSÉG NEM KORLÁT, HANEM LEHETŐSÉG


Hogyan jut el egy vak lány emelt szintű érettségire, vagy egy diszlexiás fiú retorika versenyekre, majd jogi karra egy „átlagos" nyíregyházi gimnáziumból? Nem probléma! Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese saját módszerrel készít fel látássérült vagy részképesség-zavaros fiatalokat az érettségire, továbbtanulásra. Hiszi és vallja, nem problémák vannak, hanem gyerekek. Mivel az elvárások mindenki számára egyformák, a gyerekek képességéhez mérten kell egyedi megoldásokat találni, akár kiemelkedően tehetségesek, akár tanulási nehézséggel küzdenek. Zsuzsanna mindent bevet, hogy a diákokból kihozza a legjobbat, leleményessége határtalan. Van, amikor egészen egyszerű eszközök, korongok, pálcikák segítségével érti meg egy tanítvány a mondattani szerkezeteket. Van amikor elektronikus tanulási környezetben vagy innovatív projektalapú tanuláson keresztül egyenlítődnek ki az esélyek azokon az órákon, ahol egyszerre ül a részképesség- zavaros, a látássérült és a kitűnő tanuló. A tapasztalatokat 10 év után vetette papírra: kollégáival közösen módszertani kiadványt készítettek Középiskolai integrációs lehetőségek címmel. Zsuzsa nem a „programokban”, hanem a gyerekek személyes történeteiben és az egymásra figyelésben hisz. Jó humorának, fesztelen stílusának köszönhetően a diákok megnyílnak előtte, szárnyra kapnak és valóra váltják álmaikat. 

(aranyanyu.hu)

Zsuzsa fecebook oldalán is megköszönte a jelölést: 

aranyanyu.hu