Állatok Világnapja

Állatok Világnapja

A NYÍREGYHÁZI RIDENS KOLLÉGIUMÁBAN 2017. OKTÓBER 05-ÉN DÉLUTÁN. DIÁKJAINK HÉT HELYSZÍNEN BŐVÍTHETTÉK TAPASZTALATAIKAT TUDÁSAIKAT, ISMERETEIKET ÉS TEVÉKENYKEDHETTEK KEDVÜKRE- E JELENTŐS VILÁGNAP ALKALMÁBÓL!

  •  Az Arborétumban látogató diákok, Molnár Ibolya bemutatása és előadása keretében kaphattak bővebb ízelítőt az ott élő állatokról.
  • A mozgásra vágyó tanulók megismerkedtek a sóstói erdő élővilágával. Kísérő pedagógusaink pedig felhívták a diákok figyelmét a vadonélő állatok védelmének fontosságára.   Hogyan mozognak az állatok?! Játékos sorverseny keretében mutatták be a diákok az erdei tornapályán. 
  • Akik a kulturális tudásukat szerették volna tovább bővíteni, azok a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban egy vetélkedőn vettek részt, melyet az állatokról szóló könyvismertető követte.
  • A filmkedvelők a Sivatagi Show c. alkotást tekinthették meg, melyben szereplő állatok igencsak nagyfokú jókedvre, vidámságra ösztönözte fiataljainkat.
  • A „Hogyan lehetek jó gazda” állomáson, egy kötetlen, laza beszélgetést, na és természetesen Artúr kutya játékos tárasaságát élvezhették az arra kíváncsi diákok.
  • Voltak, akik a már eddig tanultakat illetve meglévő ismereteiket és tudásukat mérték össze egy kvíz játék keretein belül.
  • A kreatívabb diákjaink pedig hat darab új madáretetőt készítettek, természetesen OKÖ iskola lévén, újra hasznosították, a flakonokat, italos kartondobozokat és PET palackokat. Üzenet a madaraknak: - „Még találtok ennivalót, de a fagyok után, számíthattok ránk!"

#kapcsolódó

A nyíregyházi operatív munkacsoport közleményt adott ki

A nyíregyházi operatív munkacsoport...

Ha a bölcsődékben, óvodákban valakinél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja,...

Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen: bővül a képzési kínálat

Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen:...

Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen: bővül a képzési kínálat