ÚJRA VÁROSI VERÉBAVATÓ

ÚJRA VÁROSI VERÉBAVATÓ

Második alkalommal rendezi meg a Városi Verébavatót a Diák-Polgármesteri Iroda, a Mustárház és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az eseményre november 10-én kerül a sor a Váci Mihály Kulturális Központban. Eddig 14 kilencedikes osztály nevezett. Az első három helyezett értékes díjakat vehet majd át.

A tavalyi év sikere után, idén is megrendezik a Városi Verébavató ünnepséget a nyíregyházi középiskolák kilencedikes osztályainak. Az eseménynek idén is a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont, mivel az önkormányzat is támogatta a fiatalok összekovácsolódását és az iskolák közötti falak lebontását segítő vetélkedőt.

 

Ismerkedés és kapcsolatépítés a cél

 

– A városnak az az érdeke, hogy minden állampolgára jól érezze magát azon a helyen ahol él. Természetesen a fiatalokra is igaz ez. Ők az ép felnövő generáció, nemsokára érettségizni fognak és választanak maguknak életstílust. Kialakul egyfajta közösségi tudatuk, ha ez még eddig nem történt meg. Így fontos az, hogy ők hogy érzik magukat. Nagyon sokat tanulnak, iskolába járnak ezért az nem árt, ha ezekből kilépve olyan elfoglaltságot találnak, amely hasznos lesz a jelenük és a jövőjük számára is – mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.


Eddig 14 iskola jelezte, hogy részt kíván venni az eseményen, ez több mint a tavalyi évben, tehát egyre nagyobb az érdeklődés a november 10-i ünnepség iránt a középiskolások körében. A szervezők idén is érdekes feladatokkal várják a jelentkezőket.


Játékos feladatok és After Party

 

– Most is játékos feladatokkal várjuk a diákokat. Talán egy kicsit pörgősebbekkel, mint tavaly. Annak érdekében is, hogy inkább a csapatmunkájukról tudjanak számot adni sok feladatot szerveztünk nekik, de mégsem olyan sokat, hogy ez lefárassza őket. A rendezvény zárását követően egy after partival várjuk őket, ahol még több kapcsolatot alakíthatnak a kilencedikes diákok vagy már a meglévőket elmélyíthetik – mondta el Bán Dáriusz diák-alpolgármester.

 

Értékes díjak a nyertes osztályoknak

 

Dombóvári Gábor, a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda elnöke elmondta, a Mustárház az egyik legnagyobb segítője a Diák-Polgármesteri Irodának, így a Városi Verébavatónak is. Hozzátette az első három helyezést elérő osztályok értékes jutalmakban részesülnek majd. – A tavalyi évhez hasonlóan élményfürdő belépő, gokartos belépő, kifejezetten olyan felajánlások várják a gyerekeket, amelyek a fiatalok számára is vonzók, és ahol jól el tudják tölteni az időt csapatként – árulta el.

A Diák-Polgármesteri Iroda keresi a Város Verébpárját, vagyis a legszebb veréblányt és a legmenőbb verébfiút. Nevezni az iroda elérhetőségére elküldött fényképpel lehet, utána már csak a lájkokat kell gyűjteni. A nyerteseket a verébavatón fogják kihirdetni.

 

#kapcsolódó

Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások sora érkezik a kórházba

Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások...

Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások sora érkezik a kórházba

Sóstó Feszt 2016. a Ti szemszögetekből

Sóstó Feszt 2016. a Ti szemszögetekből

Rónai Krisztián és Tamás Mercédesz a Kölcsey Ferenc Gimnázium (szeptembertől)...