Nyílt nap volt a Wesselényiben

Nyílt nap volt a Wesselényiben

Nyílt nap a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézményében - Jövőre – veled – ugyanitt. Nézd meg a fotókat!

Nyílt napot tartott a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2017.11. 16-án az érdeklődő 8. osztályosok és szüleik számára.

Már 8 órakor is kikerülhetett volna a „megtelt” tábla az iskola kapujára, hisz zsúfolásig megtelt az aula vendégekkel, akiket az iskola igazgatónője köszöntött.

 A nyílt nap programját az igazgatónő tájékoztatója nyitotta meg: videoval egybekötött beszámolót tartott az iskola életéről, a diákok eredményeiről, sikereiről, az ösztöndíj lehetőségekről, valamint a 2018/19- es tanévben induló szakirányokról. (Olyan különleges képzésekre lehet jelentkezni a szakgimnáziumi képzésforma keretében, mint a divat- és stílustervezés vagy a műszaki informatikus és az informatikai rendszerüzemeltető képzés. Újdonság az országos jelentőségű gumiipari technikusi és műanyagfeldolgozó technikusi képzésforma is, mellyel elsősorban a megyei munkaerőpiac igényeihez is igazodik az iskola. De továbbra is meghirdetik a slágerszaknak számító fodrász, kozmetikus és faipari technikus képzéseket is.


A szakközépiskolai képzésformában a hiányszakmának számító villanyszerelő, ipari gumitermék előállító szakmákat hirdetik meg, de nagy érdeklődés kísérte a finommechanikai műszerész, a számítógép-szerelő, karbantartó vagy az asztalos, kárpitos, a női szabó szakirányokat is.)

A tájékoztatót látványos divatbemutató követte, stílus-és divattervező diákok mutatták be a saját ötleteik alapján önállóan elkészített modelljeiket, kollekciójukat.

A program keretében a vendégeket reprezentatív molinók segítették eligazodni az adott szakmák világában, és pedagógusok válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Természetesen a szakmai és közismereti órákra is be lehetett látogatni, sőt a bátrabbak interaktív módon be is kapcsolódhattak egy-egy érdekes feladatba, kísérletbe.

A wesselényis nyílt nap tartalmas, jó hangulata, remélhetőleg, sokak érdeklődését felkeltette a szakirányú továbbtanulásra.

#kapcsolódó

Nagy eredmény egy kislánytól!

Nagy eredmény egy kislánytól!

A Snétberger Zenei Tehetség Központ több mint 150 jelentkező közül választotta...

SZAVALÓVERSENYEN NYERT JÉCSÁK JUDIT

SZAVALÓVERSENYEN NYERT JÉCSÁK JUDIT

Idén első alkalommal került megrendezésre a Szabó Magda Szavalóverseny, melynek...