Varga Fruzsina - „Jó tanuló, jó sportoló"

Varga Fruzsina - „Jó tanuló, jó sportoló"

A kölcseys Varga Fruzsina „Jó tanuló, jó sportoló" elismerésben részesült. Ha többet szeretnél megtudni Fruzsináról, kattints ide!

A sokoldalú lány a Kölcsey Ferenc Gimnázium, 10. a osztályos tanulója. 2017-ben, a Városi Sportgálán „Jó tanuló, jó sportoló" elismerésben részesült.

Fruzsina kitűnő tanuló. Kilenc évvel ezelőtt kezdett el kézilabdázni Hajdúnánáson, egy ottani sportegyesületben. Nevelőedzője Szabó Attila. Nyolc éven keresztül ott játszott, majd amikor pályaválasztásra került a sor, a nyelvtanulás és a kézilabda miatt a Kölcsey mellett döntött.


Kilencedikes kora óra játszik a Kölcsey DSE-ben Hadobás István irányítása mellett. Fruzsina sok versenyen vett már részt. Csapatával eljutott a Diákolimpia hatodik helyéig, az MB II. Junior csapatában harmadikok lettek, a felnőtt bajnokságban pedig a negyedikek.


Ezek mellett rangos nemzetközi tornákon is bizonyíthatott már, Fruzsinának nem sok szabadideje van. Az iskola, a tanulás mellett heti három alkalommal jár edzésre, hétvégén pedig általában meccseken játszik, az ifjúsági és a felnőtt csapatnak is tagja.


Fruzsina azt mondta, sokat tanul, általában késő estig, de nem bánja, hiszen a sport kárpótolja mindenért. Önbizalmat adott neki, és egy biztos közösséget.  Ha mégis akad szabadideje, azt szívesen tölti a családjával, a barátaival, és ha teheti, akkor is mozog. 


A jövőjét közgazdasági pályán, pénzügyi vonalon képeli el, de szeretné, ha a kézilabda felnőttkorában is jelen lenne életében.

#kapcsolódó

„JÖHET MINDEN MI MEGÚJULT!”

„JÖHET MINDEN MI MEGÚJULT!”

Szandra, a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákja újabb verse...