Egy volt zays diák gondolatai

Egy volt zays diák gondolatai

Néhány gondolat, ami az érettségi találkozónkon megfogalmazódott bennünk…..

Kedves ZAY-s Tanárok, Diákok!

30 évvel ezelőtt, amikor átléptük ennek az Intézménynek a kapuját, újak voltunk mi "C"-sek, és az iskola összes téglája is. Egy fantasztikus osztályfőnökkel, cseppet sem megszeppenve, vidáman néztünk az előttünk álló évek elé.

Dr Exterdéné Zsurkai Ilona egy olyan osztályfőnök, aki csodálatos Nő, csupa szív Ember! Kislányokként kerültünk hozzá, és lám, érett Nő-ként debütáltunk később! Nemcsak a tananyagra tanított meg bennünket, hanem ami ettől is több: megtanított embernek lenni, és embernek maradni! Megtanította a viselkedést, a tiszteletet, a megbecsülést, a szerető hozzáállást. Nagyszerű, jó munkát végzett! Hálásan köszönjük, hogy velünk indult.



Pedig nem volt egyszerű belépőnk a suliba, bizony sokan csak legyintettek ránk, hogy "ezek a C-sek, semmi nem lesz belőlük, olyan szedett-vetett osztály". Örömmel mondhatom, hogy bebizonyítottuk, értékes emberek vagyunk! És szerettük egymást, nem hagytuk egymást, biztattuk egymást, felkaroltuk egymást! Így túléltük a 4 évet, nem is akárhogy! Hálásak vagyunk Istennek, hogy ebben az iskolában indulhatott el életünk fonala, hálásak vagyunk minden tanárnak itt, mert valamit mindenkitől kaptunk.

Szeretettel gondolunk vissza tanárainkra, akik segítették tanulmányainkat. Kívánjuk, hogy minél többen éljétek át azt a csodát, ami a mi szívünkben is alapot vert itt! Mert jól, mégiscsak a szívünkkel látunk! Szeretettel ölelünk benneteket, s ezzel a Váci Mihály idézettel, - amit Ilike néni nagyon megtanított nekünk, ezért is hálásak vagyunk és mindannyiunk jelmondata lett-, kívánunk mindenkinek sok sikert és hasonló szép élményeket, emlékeket.

"Érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz és te is tiszta, jó vagy. S egy pillantásuk elhitesse véled, jó dologért élsz, s érdemes élned!"

Lengyel Tímea
1987-1991., IV.C

#kapcsolódó

Forgácsaim IV. kötet

Forgácsaim IV. kötet

Dr Dolinay Tamás Forgácsaim című könyvének 4. kötete is elkészült. Egy kis...

Zrínyis nyílt nap képekben

Zrínyis nyílt nap képekben

Nyílt napot tartottak a Zrínyiben a nyolcadik osztályos diákoknak. A fotókon...