Egészségügyi érzékenyítő nap a Kölcseyben! Videóval!

Egészségügyi érzékenyítő nap a Kölcseyben! Videóval!

Második alkalommal rendezte meg a Kölcsey Ferenc Gimnázium az egészségügyi érzékenyítő napját a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetével közösen. A rendezvény célja az egészséges életmódra való figyelemfelhívás és az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása volt.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársa mutatja éppen a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóinak, hogy melyek a legfontosabb teendők, ha valaki eszméletlenül fekszik. Az iskola a nagy érdeklődésre való tekintettel második alkalommal szervezte meg egészségügyi érzékenyítő napját. A rendezvényen a diákok elsajátíthatták az elsősegélynyújtás lépéseit és az újraélesztés menetét.

Ami miatt nagyon fontosnak tartom, hogy a mindennapi életben kerülhetnek olyan helyzetbe a diákok, hogy egy balesettel, sérüléssel szembesülnek az utcán és nagyon fontos, hogy ameddig a mentő kiérkezik, az az öt-tíz perc, tevékenyen teljen és próbáljanak segíteni a sérülteken.

– mondta el Safrankuné Palombi Csilla, a rendezvény szervezője.

A diákokat négy stand várta, egymáson kipróbálhatták a stabil oldalfekvésbe helyezést, illetve bábukon az újraélesztést az önkéntes mentőtisztek irányításával. A Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete között kiemelkedően jó az együttműködés ezért örömmel tettek eleget az iskola kérésének.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium példaértékű, hiszen itt alapszervezetünk működik és a fiatalok több ponton is bekapcsolódnak abba a munkába, amit mi folytatunk. Az önkénteseik szívesen választanak bennünket a közösségi szolgálat teljesítésére. Részt vesznek minden évben az adománygyűjtő akcióinkban és akkor, amikor ők szeretnének egy ilyen bemutatót, akkor mi partnereik vagyunk abban, hogy a lehető legszakszerűbben tanulják ezt meg a fiatalok, és profiktól lássák azt, hogy ezt hogyan kell végrehajtani.

– nyilatkozta Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének megyei igazgatója.

A diákok a bemutató során maguk is kipróbálták az újraélesztési technikákat, a legtöbbjük, még soha nem csinált hasonlót.

Számomra egy kicsit nehéz volt, mert még soha nem csináltam ilyet, de nagyon izgalmas is és legalább már tudom, hogy mit kellene csinálni, ha ilyen helyzetbe kerülnék.

– tette hozzá Kiss Hajnalka, a Kölcsey Ferenc Gimnázium kilencedikes tanulója.

Az egészségügyi napon felhívták a diákok figyelmét az alkohol, a drog és a dohányzás káros hatásaira, nagy hangsúlyt fektetve a prevencióra is.

#kapcsolódó

FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT A TÉLI IDŐSZAKBAN

FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT A TÉLI IDŐSZAKBAN...

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési...

Kedvenc doktor nénim

Kedvenc doktor nénim

Mátyás Réka a zsűri különdíjával távozhatott az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó,...