Különleges „bajkártyák” lepték el az országot

Különleges „bajkártyák” lepték el az országot

„Bajban vagy? Hívd a +36 20 373 5894-es telefonszámot” – csupán ennyi volt olvasható azon a kis kártyán, amelyet országszerte a Fornetti 2500 értékesítési pontján péksüteményei mellé kapott múlt héten a legtöbb vevő. A Baptista Szeretetszolgálat által indított különleges kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a segélyszervezet sokrétű tevékenységére, és a szociálisan érzékeny közönség megismerhesse az egyes programok által támogatott, nehéz sorban élő rászorulókat.

Rendhagyó kampányba kezdett április 9-én a Baptista Szeretetszolgálat annak érdekében, hogy minél többen megismerkedhessenek értékes segítő, mentő munkájukkal. Hiszen legyen szó akár természeti katasztrófáról, akár egyéni tragédiáról, a segélyszervezet számtalan jó ügyért kiállt az elmúlt 20 évben.


A kampány első hetében ezért olyan „bajkártyákkal” kerültek közelebb az emberekhez, amelyek biztosítják mindenki számára a bővebb információszerzést. „A baj nem válogat, de mi sem a bajok között. Szeretnénk minél több ember tudtára adni, hogy az alapítvány munkatársai nap, mint nap azért dolgoznak, hogy segítsenek a rászorulókon” – mondta Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője.


A kampány további részében pedig Budapest öt helyszínén egy-egy katasztrófahelyzetet megjelenítő, figyelemfelhívó köztéri installációval találkozhatnak majd a járókelők. A szervezet elmúlt években végzett munkáját mutatja be például az Erzsébet téri Akvárium vörösre festett vize, amely a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére hívja fel a figyelmet, a Vigadó téri kikötőnél elhelyezett süllyedő házak, amelyek az árvízkárosultaknak biztosított segítséget jelképezik, a Deák térnél felépített nappali részlet pedig a hajléktalanok megsegítésére fókuszál.


A Baptista Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete, intézményein keresztül naponta mintegy 30 000 embernek nyújt segítséget. Munkáját közel 3000 munkatárs és ezer önkéntes segíti országszerte és nemzetközi szinten.


További információ:

www.bajbanvagyok.hu

www.baptistasegely.hu

#kapcsolódó

Március 25-től a megyében történő lomtalanítást elhalasztják

Március 25-től a megyében történő lomtalanítást...

Március 25-től a megyében történő lomtalanítást elhalasztják

Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma a világban

Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma...

Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma a világban