Új igazgató az Electrolux nyíregyházi gyárában

Új igazgató az Electrolux nyíregyházi gyárában

AZ USA-BÓL TÉR VISSZA SZENTPÉTERI FERENC

2018. július másodikától Szentpéteri Ferenc tölti be az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyár igazgatói pozícióját. A szakember Alessio Bonfantit váltja, aki a cégcsoporton belül az Európai Hűtőszekrénygyártás programvezetőjeként folytatja karrierjét.

Szentpéteri Ferenc két év után, az Egyesült Államokból tér vissza Magyarországra, ahol az Electrolux andersoni (Dél-Karolina) hűtőgépgyárának igazgatójaként, valamint a vállalatcsoport történetének legnagyobb értékű, 275 millió dolláros beruházásában projektmenedzsereként tevékenykedett.

A Dunaújvárosi Főiskolán 1986-ban mérnöki, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1991-ben közgazdász diplomát szerző szakember 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz. Szakmai pályafutása kezdettől fogva a céghez fűződik: a termelés és a kutatás-fejlesztés területén, később a Supply Chain Managementben dolgozott, ahol előbb az Electrolux európai hűtőgépgyáraiért felelt, majd a kelet-európai régió ellátási-láncért felelős vezetője lett.

Szentpéteri Ferenc


2003. július elsejével a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította. A két egység 2009-es összevonásától 2016. júniuság a kompresszoros hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt egy évig Svéd- és Magyarország között ingázva a svéd hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként.

Szentpéteri Ferenc a nyíregyházi gyár élén Alessio Bonfantit váltja, aki vezetői tapasztalatait a jövőben az Európai Hűtőszekrénygyártás programvezetőjeként kamatoztatja.

A szakember az Electrolux MA EMEA hűtővonalán belül kiemelt stratégiai feladatra lett felkérve: az Európai Unió új energiacímke-szabályozásával összhangban a háztartási nagygépekre vonatkozó új előírások, az energiahatékonysági szabványok vállalatcsoporton belüli bevezetésében vállal aktív szerepet. Székhelye továbbra is az Electrolux nyíregyházi telephelyén lesz.

Alessio Bonfanti energetikai mérnöki diplomáját a Milánói Politechnikai Egyetemen szerezte, később a Royal Institute of Technology és a Central European University (CEU) intézményeiben folytatta tanulmányait. 2002-ben mérnökként csatlakozott az Electroluxhoz, 2005-ben került az akkor alapított nyíregyházi gyárba. Kiterjedt tapasztalatokat szerzett a magyarországi és a romániai Electrolux gyártási rendszerek (Electrolux Manufacturing System), valamint a kutatás-fejlesztés és a gyártástechnológia területén. 2013-ban Ukrajnából költözött vissza Magyarországra, ahol az Ivano Frankivszk területén található mosógépgyár vezetője volt.

Alessio Bonfanti

A nyíregyházi Hűtőszekrénygyár az Electrolux egyik kiemelt európai gyártóbázisa, elsősorban prémium osztályú szabadon álló hűtőszekrényeket és fagyasztókat gyárt, a térségben jelenleg 1000 fő munkatársat foglalkoztat.

Electrolux Lehel Kft.-ről:

● A világ vezető háztartásikészülék-gyártó svéd Electrolux leányvállalata. 
● Fő profil: hűtő- és fagyasztószekrény-,fagyasztóláda- és porszívógyártás. 
● A jászberényi és a nyíregyházi telephelyek a vállalatcsoport kiemelt európai gyártóbázisai, 
● Az értékesítési és marketing részleg, a háztartási kisgépek globális logisztikai központja, valamint a professzionális konyhák és mosodák európai értékesítése budapesti központtal zajlik. 
● A jászberényi porszívógyár az Electrolux egyetlen ilyen gyártóbázisa Európában. 
● A 22. legnagyobb exportáló cég Magyarországon, 2017-os árbevétele 250,2  milliárd forint. 
● Alkalmazottak száma: több mint 3500 fő. 
● A magyar telephelyeken használt villamos energia 100%-ban megújuló energia-forrásokból származik.

Az Electroluxról:

Electrolux – egy jobb életért dolgozunk: újraírjuk az ízek, a ruhaápolás és a jól-lét élményét egy élvezhetőbb és fenntarthatóbb élethez, a világ minden táján. Vezető globális készülékgyártó vállalatként minden tevékenységünk középpontjában a fogyasztó áll. Electrolux, AEG, Anova, Frigidaire, Westinghouse és Zanussi márkaneveink alatt évente több mint 60 millió háztartási és professzionális készüléket értékesítünk több mint 150 országban. 2017-ben az Electrolux Csoport forgalma 12 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 56 ezer. 

 

Fotó: Electrolux





#kapcsolódó

Mennyei almás puffancsok! 2500 darabot osztottak ki!

Mennyei almás puffancsok! 2500 darabot...

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sipkay Barna Középiskola 2500...

Friss! Veszélyhelyzetet jelentettek be Magyarországon! Ezt jelenti!

Friss! Veszélyhelyzetet jelentettek...

Friss! Vészhelyzetet jelentettek be Magyarországon! Látogatási tilalom az egyetemeken!