FOLYAMATOSAK AZ ÚTFEJLESZTÉSEK NYÍREGYHÁZÁN

FOLYAMATOSAK AZ  ÚTFEJLESZTÉSEK NYÍREGYHÁZÁN

Július közepén újabb helyszíneken jelennek meg a munkagépek. Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd, a Magyar Közút pedig összesen 1 milliárd forintot fordít a rekonstrukciókra.

Az önkormányzati és központi forrásból megvalósuló építkezések és rekonstrukciók mellett a városnak megítélt 1,5 milliárd forintos, megpályázott uniós forrásokból is zajlanak majd építkezések. Ezúttal Örökösföldön, Borbányán és a Kertvárosban jelennek meg hamarosan a munkagépek.


Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta:

Örökösföldön a Törzs, a Szalag, és a Semmelweis utcákat aszfaltozzuk, de járdát építünk, és kerékpárosbaráttá is tesszük a forgalmat.


A 41-es és a 4-es főút felé is nyitnak egy lekanyarodó sávot, illetve meg is hosszabbítják a forgalom gyorsítása érdekében. Július közepén kezdődnek a munkák, amelyek komolyabb közlekedési fennakadásokkal járnak majd. A befejezési időpont a jövő év tavasza lesz. A kertvárosi Bottyán János és borbányai Lujza utcákban a burkolat felújítása, megerősítése, irányhelyes kerékpáros létesítmény kijelölése, a hiányzó járdaszakaszok kiépítése, és a meglévő járdaszakaszok akadálymentesítése valósul meg. A munkálatok a csapadékvíz elvezetés kiépítésével kezdődnek, a Lujza utcán a célforgalom közlekedése lesz megengedett az útszakaszon, a Bottyán János utcabecsatlakozó útjait pedig egyirányú forgalomra korlátozzák. Ezeket a beruházásokat a tervek szerint még idén befejezik. Az érintett városrészeken forgalomkorlátozások lesznek, az ott lakók, az arra közlekedők türelmét kéri az önkormányzat.


A Magyar Közút is több helyen dolgozik


Nyíregyházán és vonzáskörzetében folyamatosan dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is, és már több szakaszon befejezték a rekonstrukciót. Csapó László megyei igazgató arról számolt be, hogy a nyírjesi bekötőutat már május óta új pályán használhatják a közlekedők. A 4-es számú főút Pazonyi úti kivezető szakasza közel 3 kilométeren újult meg. Jelenleg folyamatban van a Debreceni úti felüljáró aszfaltburkolatának cseréje, ezt a munkát várhatóan augusztus közepére fejezik be. Felújítják a Nagykörút Mező utca és Kossuth utca közötti szakaszát is, a munkák július végén kezdődnek és szeptember végére készül el. A Tiszavasvári útifelüljáró burkolatának cseréje augusztus elején kezdődik, de a jövő évben sor kerül a teljes hídszerkezet felújítására is. A Nyíregyházát érintő hazai és TOP finanszírozású munkák mintegy 12,5 km hosszban, 1 milliárd forint értékben valósulnak meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Látogatási tilalom – Korlátozott gyalogosforgalom a Jósa András Oktatókórházban

Látogatási tilalom – Korlátozott gyalogosforgalom...

Látogatási tilalom – Korlátozott gyalogosforgalom a Jósa András Oktatókórházban

Szombaton munkanap - A pénteki munkanapnak megfelelően kell fizetni a parkolásért

Szombaton munkanap - A pénteki munkanapnak...

Fizetni kell szombaton a parkolásért.