I. VÁROSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET – 10 ISKOLA KÍNÁLATÁBÓL VÁLASZTHATTAK

I. VÁROSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET – 10 ISKOLA KÍNÁLATÁBÓL VÁLASZTHATTAK

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első Városi Szülői értekezletet a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. A rendezvény továbbtanulás előtt álló diákok szüleinek, az általános iskolák pályaválasztási felelőseinek és osztályfőnökeinek szólt. Célja, a Szakképzési Centrum 10 intézményében való továbbtanulási lehetőségek bemutatása.

Első alkalommal szervezet meg a Nyíregyházi Szakképzési Centrum a Városi Szülői értekezletet. A eseményt a Váci Mihály Kulturális Központban szervezeték a pályaválasztás előtt álló 6., 7., 8. osztályos diákok szülei számára és az általános iskolák osztályfőnökeinek és pályaorientációs pedagógusainak. Fő célja a tájékoztatás volt azokról a lehetőségekről, képzési kínálatokról amelyet a Nyíregyházi Szakképzési Centrum intézményei nyújtanak.

Mi a Szakképzési Centrumnál arra törekszünk, hogy kapcsolatot tartsunk a gazdasággal és a munkaerő-piaci igényeket kiszolgálva olyan szakképesítéseket nyújtsunk, amelyek piacképesek és el tudnak vele helyezkedni a gyerekek. Egy ilyen gyereknek lehetőséget kell biztosítani és mi a rendezvények kapcsán arra törekszünk, hogy már óvodás kortól ízelítőt nyújtsunk a pályaorientációs rendezvényeken keresztül, egy-egy szakmát megmutassunk, megszerettessünk.

– mondta el Gurbánné Papp Mária a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A szülői értekezleten bemutatták a Nyíregyházi Szakképzési Centrumot és a hozzá tartozó tíz intézményt, a tanulási utakat, amelyeket biztosít az intézmény.


Kanócz Rita

#kapcsolódó

Ballagás a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Ballagás a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Kattints a fotógalériáért!

ÍGY TELT A NYÁR A NYÍREGYHÁZI FIATALOK SZÁMÁRA

ÍGY TELT A NYÁR A NYÍREGYHÁZI FIATALOK...

Noha mostmár hivatalosan is beköszöntött az ősz, a nyár pillanatai még mindig...