Adj nevet Te az indiai rinocérosz bébinek!

Adj nevet Te az indiai rinocérosz bébinek!

Már több alkalommal is hírt adtunk a Nyíregyházi Állatpark legújabb jövevényéről, az indiai rinocérosz bébiről, akinek születését hatalmas szenzáció övezte.

A Föld egyik legritkább állata hozott világra életképes utódot a Nyíregyházi Állatparkban, Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz.

A kis jövevénynek – aki már nem is olyan kicsi – pedig nem más lett az örökbefogadója, mint Orbán Viktor, aki hivatalos közösségi oldalán is megosztotta a hírt. Sőt, az egész országot megmozgatja, hiszen a névadásról nem egyedül dönt, videós bejegyzése alatt szavazást indít.

Az örökbefogadás együtt jár a keresztapasággal, most nevet is kell, hogy adjunk neki. Összegyűjtöttem néhány szívemnek kedves lehetőséget.

– hívja fel a figyelmet a szavazásra videójában.

Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, Désiré – ezek közül a lehetőségek közül választhatnak a szavazók, egészen hétfő (október 22.) reggel 8 óráig.

A miniszterelnök figyelemmel kíséri a nyíregyháziak életét, a Modern Városok Program beruházásai több ponton is érintették a Nyíregyházi Állatparkot, a park 38 szobás, 2600 négyzetméter alapterületű, ultramodern szállodája, a Pangea Ökocentrum már átadásra is került. Orbán Viktor 2015 novemberében személyesen is ellátogatott Nyíregyházára, ahol a Városházán dr. Kovács Ferenc polgármesterrel névjegyükkel látták el azt a szerződést, amely a magyar kormány és a nyíregyházi önkormányzat között jött létre. Ebben a dokumentumban rögzítették, melyek azok a kiemelt beruházások, amelyek a Modern Városok Program keretében uniós és hazai forrásokat kaphatnak. A témáról bővebben ide kattintva olvashat.

 

Farkas Fanni

Fotó: Kohut Árpád

#kapcsolódó

Kis nagy marák születtek

Kis nagy marák születtek

A pampanyúl vagy más néven nagy mara (Dolichotis patagonum) Földünk második...