MÁR MOBILON IS VEHETSZ VONATJEGYET

MÁR MOBILON IS VEHETSZ VONATJEGYET

Egyszerűen és gyorsan válthatja meg belföldi vonatjegyét Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazással.

Androidos okostelefont használó utasaink a Google Play áruházból tölthetik le az alkalmazást. iPhone-t használó utasaink is frissíthetnek az értékesítési funkciót is tartalmazó alkalmazásra az Apple Store-on keresztül. A jegyvásárlási lehetőség a Vonatinfó Androidra 2018.05.25-én, iOS-re 2018.07.24-én kiadott verziójától kezdődően biztosított.

A Vonatinfó alkalmazás új funkciói:

- megvásárolhatja belföldi egyúti jegyeit
- a jegyek letöltődnek a telefonra
- ellenőrzéskor az alkalmazásban a jegylistából bemutatható a jegy (offline is!)
- visszatérítés az alkalmazáson belül indítható

Mik az alkalmazásban vásárolt e-vonatjegyek felhasználási feltételei?

- a Vonatinfós jegyek személyhez kötöttek (név, születési dátum)
- visszatérítésük az érvénytartam kezdete előtt legkésőbb 1 órával lehetséges
- elektronikus számlát állít ki hozzá a MÁV-START

A Vonatinfó alkalmazás használata során jegyvásárláskor már az alábbi funkciók is elérhetőek:

- az utasok adatai elmenthetők, így nem kell minden alkalommal újra megadni az utastípust (korosztályt, kedvezményt) és a konkrét utas nevét, születési dátumát sem
- a beépített SimplePay fizetési alkalmazásban kívánság szerint a fizetésre használt bankkkártya adatok elmenthetők (ezeket a MÁV-START nem kezeli)
- az utastípusnál kiválasztható kerékpár vagy kutya is, így biciklije vagy kedvence számára is vásárolhat vonatjegyet
- a 26 év alattiak 33%-os kedvezményéhez csak az utastípus korosztályát kell beállítania, a kedvezményt nem kell külön kiválasztani, az kor alapján számítódik automatikusan a megfelelő időszakokban
- @ jellel jelölt peremidős kedvezményű vonathoz kötött ajánlatokat is ki tud választani és kosárba tenni

Fontos tudni, hogy a Vonatinfós regisztráció az e-Ticket rendszerben nem használható és fordítva!

Az internetes jegyvásárlási rendszer és a Vonatinfó nem átjárható, vagyis az internetes jegyértékesítési rendszerben élő regisztráció nem használható a Vonatinfóban és az interneten vásárolt jegy sem tölthető le a Vonatinfóba, illetve fordítva. Ennek oka, hogy a Vonatinfó alkalmazás már a pénztárakban és a vonatok fedélzetén is használt új jegyértékesítési rendszeren alapul.

A Vonatinfó alkalmazásban vásárolt jegyek árából – az interneten vett e-vonatjegyhez hasonlóan – 10 százalékos kedvezményt biztosítunk minden jegy esetében. A díjszabásban felsorolt kedvezményeket a Vonatinfóval végzett vásárlás során is igénybe veheti; a jogosultságot továbbra is a vonaton kell igazolni a jegyvizsgálat során.

Béta tesztelés

Bár a jegyvásárlási funkció már a Béta tesztelésben részt nem vevő felhasználók számára is elérhető, az alkalmazás Androidos Béta tesztje továbbra is folyamatos. A Béta tesztelésben részt vevők a jövőben is a többi felhasználónál hamarabb kapják meg a legfrissebb újdonságokat tartalmazó szoftververziót, amihez észrevételeiket a már megszokott módon jelezhetik.

Amennyiben a továbbiakban a Béta tesztelésekben nem kíván részt venni, a Vonatinfó alkalmazás Google adatlapján iratkozhat le.

Forrás: mavcsoport.hu

#kapcsolódó

Egészségnap az Eötvösben

Egészségnap az Eötvösben

Szemléletformáló iskolai program színesítette szerdán az Eötvös Gyakorlóiskola...